Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, gezmişin, mektubu

Deniz Gezmiş'in Son Mektubu

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deniz Gezmiş'in Son Mektubu

Baba,

Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir

Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın

Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir

Bu yola bilerek girdi Sonunda da bu olacağını biliyordu

Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum Sadece senin değil, (…) anlayacağını inanıyorum

Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim Ayrıca savcıya da bildireceğim Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma

Annemi teselli etmek sana düşüyor Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum Kendisine özellikle tembih et Onun bilim adamı olmasını istiyorum Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir

Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım…

Oğlun Deniz Gezmiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com