Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1913, 2012, ece, halis, keriman, tamer

Keriman Halis Ece Tamer (1913 - 2012)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keriman Halis Ece Tamer (1913 - 2012)

16 Şubat 1913 tarihinde İstanbul'da doğdu 1932 yılında Belçika'da yapılan Dünya Güzellik Yarışmasına 28 milletin güzelleri katılmış bu yarışmada, 'Türkiye Güzeli' Keriman Halis 'Dünya Güzellik Kraliçesi' seçildi Bu olay genç cumhuriyet için de çok anlamlıydı Keriman Halis, 1932'de Türkiye'de dördüncüsü düzenlenen güzellik yarışmasını kazanarak Belçika'ya gitti O güne kadar Türkiye güzelleri derece alamamışlardı Ama o umutları boşa çıkarmadı

Sirkeci Garı'nda kraliçeler gibi karşılanan 'Dünya Güzellik Kraliçesi' Keriman Halis o günü şöyle anlatıyor: "En sonunda ben ve Almanya güzeli kaldık Kırmızı bir tuvalet giymiş, yakasına da beyazkurdele takmıştım Jüri başkanı elindeki zarfı açtı Heyecandan bayılabilirdim Ve bütün tiyatro salonu, 'Yaşasın Miss Turkey!' sesleriyle inledi"

Atatürk, Keriman Halis Hanım'a çektiği kutlama telgrafında kendisine kraliçe anlamına gelen 'Ece' unvanını verir; 1934'te çıkan Soyadı Kanunu ile Keriman Halis 'Ece' soyadını alır

İlk evliliğini Dr Orhan Sanus ile yapan Keriman Hanım'ın ilk oğlu Sezai Biltin Sanus, daha sonra da kızı Ece Sanus dünyaya geldi İkinci evliğini ise ünlü tüccarlardan Hasip Tamer Bey'le yaptı ve bir erkek evladı oldu

Türkiye'nin ilk ''Dünya Güzeli'' Keriman Halis Ece Tamer (99), 28 Ocak 2012 günü İstanbul'da kızının evinde hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, Bebek'te kızının evinde yaşayan Keriman Halis Ece Tamer, kalp yetmezliği nedeniyle akşam saatlerinde yaşamını yitirdi Keriman Halis Ece Tamer'in cenazesinin, 30 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com