Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1926, 2007, prof, sabahattin, zaim

Prof. Dr. Sabahattin Zaim (1926 - 2007)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Sabahattin Zaim (1926 - 2007)

Prof Dr Sabahattin Zaim, 1926 yılında Makedonya'nın İştip kasabasında dünyaya geldi Dedeleri Konya'dan Balkanlar'ın fethiyle birlikte Rumeli'ye geçen Prof Dr Zaim, 1934 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti

Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bitirdi 6 yıl kaymakamlık yaptı 1953 yılında asistan olarak girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde 40 yıl boyunca ders verdi Zaim, 5 çocuk babasıydı Çocuklarının 4'ü çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışıyor Prof Dr Sabahattin Zaim, kurucu dekan olarak görev yaptığı Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 1998 yılında emekli oldu

Lenf kanseri nedeniyle bir süre önce Maltepe'de özel bir hastanede ameliyat geçiren Zaim, 9 Aralık 2007 tarihinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com