Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1930, alden, armstrong, neil

Neil Alden Armstrong (1930 - .... )

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neil Alden Armstrong (1930 - .... )

Neil Alden Armstrong, 5 Ağustos 1930 yılında doğdu Amerikalı test pilotu ve ilk Ay astronotu Ay'a ilk ayak basan insan

Neil Armstrong 5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da dünyaya gelmiştir İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yapmıştır 16 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan unvanını kazanmıştır

Ay'a ayak bastığında ilk söylediği tarihi cümle şudur:

İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım

Kore üzerinde Deniz Kuvvetleri Pilotu olarak 78 saat uçuş yapan Armstrong 1971 yılında NASA'dan ayrılarak Cincinnati Üniversitesinde çalışmaya başlamıştır 1979 yılına kadar uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışmıştır

1985'ten 1986'ya kadar Uluslararası Uzay Komisyonunda hizmet vermiştir 1986 yılında Challenger kazasının araştırma komisyonuna başkan yardımcısı olarak atanmıştır Armstrong evli ve iki çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com