Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1951, 2002, aykut, barka, prof

Prof. Dr. Aykut Barka (1951 - 2002)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Aykut Barka (1951 - 2002)

Aykut Barka, 16 Aralık 1951'de İstanbul'da doğdu İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden 1974'de mezun olan Barka, aynı bölümde yüksek lisans yaptı

1974-1976 yılları arasında Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nde (MTA) jeoloji yüksek mühendisi olarak çalışan Aykut Barka, doktorasını ise İngiltere'de Bristol Üniversitesi'nden 1981'de aldı

1981-1985'te MTA'da teknik uzman olarak görev yapan Barka, 1985'te Bristol Üniversitesi'nde, 1986-1990 yılları arasında da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile California Teknoloji Üniversitesi'nde ziyaretçi bilim adamı olarak bulundu

Aykut Barka, 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde, 1992'de İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yaptı

1996 yılında profesörlüğe yükselen, 1997 yılında İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü'nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Barka, bu görevini sürdürüyordu Prof Dr Barka, Deprem Konseyi'nin de 2'nci başkanıydı

Beynindeki damar tıkanıklığı nedeniyle Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 Ocak 2002'de tedaviye alınan Prof Dr Aykut Barka, 1 Şubat 2002'de hayatını kaybetti

Çok sayıda makalesi ve kitapları bulunan Prof Dr Barka, evli ve iki çocuk babasıydı

TÜBİTAK, MAM, Yer Bilimleri Araştırma Enstitüsü ve BÜ Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'de de danışmanlık yapan Prof Dr Aykut Barka, Türkiye'de yerbilimlerini kuran ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'nı (KAF) bulan Prof Dr İhsan Ketin'den sonra, KAF konusunda en çok çalışan bilim adamıydı Prof Dr Aykut Barka, KAF ile ilgili araştırmalarıyla yer bilimleri konusunda uluslararası bir üne sahip oldu

Prof Dr Aykut Barka'yı, Türkiye, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra tanıdı Prof Dr Barka, deprem gibi riskli bir konuyu, hiç çarpıtmadan, yumuşak üslupla, anlaşılır bir dille anlatmasıyla Türk halkı tarafından ?en güvenilir? deprem uzmanları arasında yer aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com