Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annuus, ayçiçeği, helianthus

Ayçiçeği - Helianthus Annuus

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayçiçeği - Helianthus Annuus

Van Gogh?a saygı Ayçiçeği - Helianthus Annuus

Şu aralar, güneyde meydana gelen orman yangınları beni en çok üzen durum Bilinçli, bilinçsiz orasını bilemem ama sonuç, felaket! Yolda, otobanlar?da, kenarındaki bitkilere doğru sigara izamaritlerini düşüncesizce atan insanların verdikleri zararları gördükçe bu konu aklıma gelidi Bu arada, benzin istasyonlarında, pompaların yanında şuursuzca sigara yakan dangalaklar hala yaşıyormuş! Tatsız bir olaydı, facianın eşiğinden döndüm?

Bugün annem, babam ellerinde koca birer demet ayçiçekleryle geldiler, o mükemmel çiçekler kesildikten sonra hemen suya konmalıymış, aksi taktirde hemen bozuluyormuş Umarım babam, bunlardan güzel bir resim yapar ve bana verir!?

Trakya da sanayi bölgelerinde, yangınları bir ölçüde azaltmak için, bina etraflarına ekonomik değeri çok yüksek o ayçiçekleri dikiliyormuş?

Latince ismi Helianthus Annuus Türkiye?de, günedöndü, günebakan gibi isimleri de var Nedendir bilinmez bizdeki ismi ayçiçeği, ama İngilizce karşılığı güneş çiçeği? Karamsar mıyız ne?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com