![]() |
Ev Yapımı Bitki İlaçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Bitki İlaçlarıEV YAPIMI BİTKİ İLAÇLARI Bahçe, balkon ve evimizde yetiştirdiğimiz bitkiler sık sık zararlı varlıkların saldırısına uğrar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse ki bitkilere musallat olan zararlı problemlerini gidermek için küçümsenmiyecek bir alternatifimiz var: "Ev Yapımı Bitki İlaçları" Bazı çevre dostu maddeler ve çeşitli bitkilerden elde edilen ilaçlar bitkilerimizdeki böcek ve mantar problemlerine çare olabilir ![]() ![]() ![]() Bu konuyu bir bilene sordum ve aldığım bilgileri sizinle paylaşmak için bu sayfayı hazırladım ![]() ![]() ÇEVRE DOSTU BİTKİ İLACI REÇETELERİ Bitkinize ilaç yapmadan önce dikkat edilecek hususlar: Bitkinizin küçük bir yaprağında öncelikle fitotoksite testi yapın ![]() ![]() Yalnız bunu güneş altında yapmayın (İlaçlama ve gübreleme ile ilgili hiç bir uygulamayı güneşte yapmayın) ![]() ![]() ![]() FUNGİSİT ETKİLİ REÇETELER Mantari bitki hastalıklarına karşı kullanılır ![]() ASPİRİN Tohumları aspirin eritilmiş suya koyup bir miktar bekletebilirsiniz, sonra ekersiniz ![]() ![]() OKSİJENLİ SU Evde uygulayabileceğiniz basit ve çevre dostu bir fungusit de oksijenli sudur ![]() ![]() TARÇINLI KARIŞIM 2 yemek kaşığı toz tarçın yarım lt kaynar suya konur, 3-4 gün beklenir,tülbentten süzülür ve kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ev Yapımı Bitki İlaçları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Bitki İlaçlarıMerhaba, Bahçemde yeni beliren bir hastalık belirdi ![]() ![]() ![]() Sabah kalktıgımda camdan bakınca bölge bölge sapsarı lekeler gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|