Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağır, microsofta, minecraftten, rest

Minecraft'ten Microsoft'a Ağır Rest

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Minecraft'ten Microsoft'a Ağır Rest

Oyun dünyasının fenomeni haline gelen Minecraft'in yaratıcısı, Twitter üzerinden Microsoft'a rest çekti DOS oyunlarının havasını yaşattığı grafikleriyle oyun tutkunlarına çok farklı bir 'online gaming' tecrübesi yaşattıran Minecraft'in yaratıcısı Markus Persson, Windows 8 için uyumlu olması istenen oyunun 'açık platformdan' vazgeçmeyeceğini belirtti
Persson, dünyanın dört bir yanında milyonlarca oyun tutkunu tarafından oynanan Minecraft'ın, microsoft tarafından en yeni işletim sistemi Windows 8'e uyumlu kılınmak istendiğini, ancak bağımlılığa neden olan oyunun 'Windows 8'in başarısı uğruna böyle bir şey yapamayacaklarını' ifade etti
Persson, hafta içinde Twitter'da 900 bin takipçisine gönderdiği tweet'te, "Microsoft'tan bir e-posta aldım Minecraft için Windows 8 sertifikası almamı istiyorlar Onlara, açık bir platform olan PC'yi mahvetmemelerini söyledim" ifadesini kullandı

MICROSOFT OYUN GELİŞTİRİCİLERİNİ ÇEKMEK İSTİYOR

Yazılım devi Microsoft, başarılı oyunların sertifikasını alarak Windows 8 oyunları arasında sunulmasını istiyor Eğer oyunlara sertifika verilmezse, oyun Windows işletim sisteminde oynanabilecek ancak Windows oyunları arasında sunulamayacak
Minecraft'in yaratıcısı Markus Perrson
Microsoft, Haziran ayında yaptığı açıklamada, oyun geliştiiricilerinin Windows 8 platformuna geçerek kendileri ve işletim sistemi için fayda sağlayacaklarını, çünkü sistemin C ve C++ programlama dilini desteklediği gibi birçok Windows cihazında eş zamanlı uygulama yaratılmasına olanak sunduğunu ifade etti
Yazılım devinin bu çağrısına rağmen, Persson'un yanı sıra Valve şirketinin CEO'su Glabe Newell gibi önemli oyun geliştiricileri Microsoft'un teklifine temkinli yaklaştıklarını belirtti Newell, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, "Yeni Windows işletim sisteminin PC alanındaki herkes için bir kıyamete neden olabileceğini" ifade etmişti
"MICROSOFT KENDİ SINIRLARINI ÇİZECEK"

Newell, en son olarak ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir teknoloji konferansında Microsoft'un birçok girişimciyi desteklediğini, ancak yazılım şirketin gelecekte kendi sınırlarını çizererek çekici olmaktan uzak bir teknoloji çevresi yaratacağını ifade etti
Oyun geliştiricilerinin yanı sıra, teknoloji analistlerinden de Microsoft'un yeni işletim sistemi hakkında eleştiriler geliyor Bunlardan bier tanesi, Başlat Menü'sünün geleneksel arayüzüne ters düşmesi Microsoft, gelecek ay yayımlanacak yeni işletim sistemi öncesinde en son eleştirilere cevap vermiş değil
Minecraft, en güncel verilere göre şu dünyada 42 milyon 411 bin kişi tarafından oynanıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com