Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ansari, başka, canlılar, evrende

Ansari: Evrende Başka Canlılar Da Var.

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ansari: Evrende Başka Canlılar Da Var.

İranlı uzay kaşifi Anousheh Ansari, ABD'de de kurulan Nevruz Komisyonu'nun bir etkinliği için geldiği İtalya'nın başkenti Roma'da, 2006 yılındaki uzay deneyimini anlattı

ORADA BİRİLERİ OLDUĞUNA İNANIYORUM

Ansari, dünya dışı yaşama ilişkin soru üzerine, "Orada birileri olduğuna inanıyorum çünkü, oraya baktığınızda evrenin ne kadar büyük olduğunu görüyorsunuz Milyonlarca yıldız, milyarlarca galaksi var Bu evrende sadece dünyanın ve bizim olduğumuzu düşünmek, bence bu, çok kibirli bir tutum Bu biraz eski çağlarda insanlığın, dünyanın her şeyin merkezinde yer aldığını ve her şeyin onun etrafında döndüğünü düşünmesi gibi birşey Ben eminim ki bu evrende başkaları da var Ama ben oradayken kapımı çalmadılar" cevabını verdi

52 KADINDAN BİRİ

18 Eylül 2006'da uzaya giden, Uluslararası Uzay İstasyonu'nunda kalan ve bu hareketiyle uzaya çıkan ilk İranlı uzay kaşifi unvanını da alan Ansari, "Uzaya uçuşların başladığı şu son 50 yıllık dönemde uzaya giden 52 kadından biri olduğum için kendimi şanslı addediyorum" dedi

OLAĞAÜSTÜ BİR DENEYİMDİ

Yolculuğuna dair hissettiklerini "Olağanüstü bir deneyimdi Bir hayat değişimi söz konusuydu" sözleriyle dile getiren Ansari, "Bizim evrendeki o kadar şey arasında ne kadar küçük varlıklar olduğumuzu görme fırsatım oldu Aynı zamanda büyük bir sistemin parçası olmak da harika bir his Hayata farklı bir yönden bakmanızı sağlayan bir deneyimdi bu" diye konuştu

ÇOK FARKLI BİR HİS UYANDIRDI

Dünyayı uzaydan gören sayılı insanlardan olduğu hatırlatılan Ansari, bunun nasıl bir duygu olduğu yönündeki soruya, "Ben hep dünyanın fotoğraflarına videolarına bakıyordum, ancak ne zamanki kendi gözlerimle gördüm, işte o çok farklı bir his uyandırdı Neredeyse dünyadan gelen hayatı ve sıcaklığı hissediyorsunuz Bu çok duygusal bir an Ben ilk çıktığım da gözyaşlarımı tutamadım Uzay mekiği ile dünyadan ayrılırken, kontrol edemedim gözyaşlarımı" yanıtını verdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com