Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kokulu, mersin, portakal

Portakal Kokulu Mersin

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Portakal Kokulu Mersin

Mersin, ülkemizin güneyinde Akdeniz boyunca uzanan bir ilimizdir Sonu gelmez kumsalları, mis gibi kokan portakal ve limon bahçelerinin yanı sıra tarihi eserleriyle de adından söz ettirir

Binlerce yıldır verimli topraklara sahip olan Mersin, doğası ve şifalı sularıyla ziyaret edenlere hayat verir Akdeniz kıyılarının güneşli iklimi de burada pek çok medeniyetin barınmayı istemesine neden olmuştur Toros Dağları’nın ayrı bir güzellik kattığı bu ilimizde Türkmen ve Yörük kültürleri hala yaşatılmaktadır

Mersin’de gezilebilecek yerler

Alahan Manastırı, Cennet ve Cehennem, Kızkalesi, Ayaş, Yumuktepe, Soli-pompeipolis, Eshab-ı Kehf Mağarası, Anemurium tarihi kalıntıları, Kleopatra Kapısı gibi turizmde ilgi çekici mekanlara ev sahipliği yapmaktadır

Önemli plajları ise Anamur, Kızkalesi, Susanoğlu ve Ayaştır

Tisan, Taşucu, Narlıkuyu ve Dana Adası ise özellikle yerli turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bölgelerdir

Yayla turizminde beğenilen ve ilgi çeken yaylalar ise Gözne, Ayvagediği, Soğucak, Fındıkpınarı, Namrun ve Sorgun Yaylalarıdır

2008 yılında Mut ilçesinde bulunan Alahan Manastırı ve Tarsus ilçesinde bulunan StPaul Kuyusu ve Anıt Müzesi UNESCO Dünya Miras Alanları kapsamındaki yerler listesine alınmıştır

Mersin'de ne yenir?

Mersin denilince akla elbette cezerye ve tantuni gelir Ana maddesi havuç, şeker ve su olan cezerye, isteğe göre içine Antep fıstığı, ceviz ve fındık da eklenebilen, hindistan cevizine bulanarak servis edilen bir tatlıdır Yöre insanları cezeryenin çok faydalı olduğuna değinir Cezerye tatlı sevenlerin gerçekten kaçırmaması gereken bir tatlıdır

Tantuni ise özel bir saç üzerinde yapılan bir Mersin yemeğidir Doğranan etlerin kırmızı biber ve yağ ile kavrulduğu tantuniye nane ve limon da çok yakışır Mersin'de hası yenilebilecek tantuni ile karnınızı doyurup cezerye ile ağzınızı tatlayabilirsiniz

Mersin'de yaşayan arkadaşlarımız artık davet eder bizi

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakal Kokulu Mersin

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Portakal Kokulu Mersin

:P

valla güzel yermiş sahidende:P bikere gittiydimde bu kadar gezmemiştim

en çok dikkatimi çeken çok ucuza yaşanabilecek bi şehirbi öğününüzü tam ve sağlam doyarak içeceği de içinde üçbuçuk liraya mal edebilirsinizo kadar hesaplı bi şehir

sağolun Hocamm sayenizde sevgili ülkemin nadide köşelerinden birini daha tanımış oldukda resimler yetersiz haberiniz olsun:P Kerebiçi de unutmuşunuz

ayrıca attığınız bu golü aynen kalenizde görceksiniz sizi temin ederim

replemek istiyorum lakin başka üyelerin mesajlarını değerlendirin diyo:P sistem bile kabul etmiyo neden ki acaba:P

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakal Kokulu Mersin

Eski 10-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Portakal Kokulu Mersin

Alıntı:

_DiLeMMa_´isimli üyeden Alıntı

:P

valla güzel yermiş sahidende:P bikere gittiydimde bu kadar gezmemiştim

en çok dikkatimi çeken çok ucuza yaşanabilecek bi şehirbi öğününüzü tam ve sağlam doyarak içeceği de içinde üçbuçuk liraya mal edebilirsinizo kadar hesaplı bi şehir

sağolun Hocamm sayenizde sevgili ülkemin nadide köşelerinden birini daha tanımış oldukda resimler yetersiz haberiniz olsun:P Kerebiçi de unutmuşunuz

ayrıca attığınız bu golü aynen kalenizde görceksiniz sizi temin ederim

replemek istiyorum lakin başka üyelerin mesajlarını değerlendirin diyo:P sistem bile kabul etmiyo neden ki acaba:P

Fazla fotoğraf bilerek eklemedim, gidin de gezin diye
Bir kere gitmişsiniz ama maşaallah Kerebiçi filan iyi aklınızda kalmış
Mersin konusundaki katkılarınızı bu başlık altından beklediğimi belirtir, ilkbaharın ilk aylarında Mezitli'de bir seminere katılacağımı da ayrıca hatırlatmak isterim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com