|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bugünü, dünü, etkisi, sanata, sokaklarımızın |
![]() |
Sokaklarımızın Dünü Bugünü Ve Sanata Etkisi . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sokaklarımızın Dünü Bugünü Ve Sanata Etkisi .![]() Sirkeci Eminönü sokaklarını bilmeyenimiz yoktur ![]() ![]() Muharrem ÇELİK Kimi zaman hüzün kimi zaman mutluluk kimi zaman da tarihe tanıklık eder geçmişi günümüze taşır ![]() ![]() ![]() ![]() Sokaklar şaire ilham kaynağı ressama fotoğraf sanatçısına zengin görsel malzeme sinema sanatçısına mekân Anadolu’nun renkli ve coşkulu düğünlerine ev sahipliği yapmaktan geri durmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum ![]() Yolumun karanlığa saplanan noktasında Sanki beni bekleyen bir hayâl görüyorum ![]() Sokaklar geçmişi sırtında taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halen sokaklar önemini korumaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa Anadolu’da sokaklar denince akıllara bilgi kültür tarih ve kahramanlar gelirdi ![]() ![]() ![]() Yerel seçimlerde adayların en çok oy primi yaptığı konulardan biri de sokak konularıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Batılılaşma sürecince can çekişen sokaklarımız hunharca katledilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa Anadolu’nun ker**** kesme taş tuğla ahşap malzemelerle inşa edilen tonozlar çeşmeler anıtsal sütunlar gözlere hoş bir görünüm verirken ruhlara da adeta güzel bir esinti bırakıyor ![]() Bu durumda toplum olarak sokaklarımıza sahip çıkmamız gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|