Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anları, atatürkün, kemal, mustafa

Mustafa Kemal Atatürk'ün Son Anları ..

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Son Anları ..

1938 yılının sıcak yaz ayları sirozun büyük ızdıraplarıyla geçiyordu Hastalığın hızla ilerlemesi üzerine, hekimler ilk suyun alınmasına karar vermişlerdi

Suyu doktor Fijense ve Neşet Ömer de hazır oldukları halde operatör M Kemal almıştı ?Kalın trakarlar kullanarak hissi, lokal olarak iptal edici ilaçlarla kendisine acı hissettirmeden tam 105 kilo su aldık

Bu suyu alırken Atatürk de karnından çıkan suyun miktarı ile yakından ilgileniyor, su dolan şişeleri ?bir, iki, üç dört? diyerek sayıyordu Suyun 105 kiloyu bulduğunu öğrenince ?tuhaf şey?dedi

ir gaz tenekesi de ancak bu kadar su alır? diye ilave etti: İnsan karnında bu ağırlık varken hiç rahat edebilir mi?? Ponksiyon bitince Atatürk, geniş bir nefes almıştı?

Yeniden su alma ihtiyacı çabuk baş göstermiş ve birinci ponksiyondan 16 gün sonra ikincisi gerekmişti

Su alınırken Atatürk sürekli olarak ?Bütün suyu alın Hiç kalmasın? diye söyleniyordu Ameliyat bitince ?Aman ne rahat ettim Dünya varmış? buyurdu

Atatürk 17 Teşrinievvel (Ekim) gecesi ilk komaya girmişti Bu esnada kendisini kısmen kaybetmiş bir halde idi Sinirsel çalkantılar içinde çırpınıyordu

Çevresinde dolaşanlara ?Bırak, bırak, bırakın? diye haykırıyor, fakat kimseyi tanımıyordu Kendisini yatağa yatırdık Fakat Atatürk bir türlü sükunet bulmuyor

Yorganı çekin, yorganı kaldırın Üşüyorum, yanıyorum? diye haykırıyordu

Üç gün süren bu komadan sonra Atatürk bir sabah tıpkı bir uykudan uyanır gibi gözlerini açtı Etrafındakileri tanıdı Onlarla hiçbir şey olmamış gibi konuştu ve ?Tuhaf şey bana ne oldu? diye sordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com