![]() |
''Yıkın Heykellerimi'' Super Bir Şey |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ''Yıkın Heykellerimi'' Super Bir Şey"Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im ![]() ![]() ![]() Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim ![]() Özür dilerim ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Özgürlük hâlâ, En yüce değer Değilse eğer ![]() ![]() ![]() Prangalı kalsın diyorsanız, köleler ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın ![]() Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın ![]() Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Özlediyseniz fesi, peçeyi ![]() Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi ![]() Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten ![]() Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek ![]() ![]() ![]() Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek ![]() ![]() ![]() Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() ![]() ![]() * Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet ![]() ![]() ![]() Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın ![]() ![]() ![]() Hâlâ önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın ![]() ![]() ![]() Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın ![]() ![]() ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() RAHAT BIRAKIN BENİ ![]() ![]() ![]() S ![]() |
![]() |
![]() |
|