![]() |
Atatürk'ün Bu Sözlerini Hatırlayalım! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Bu Sözlerini Hatırlayalım!Atatürk zamanında diyeceğini demiş ![]() ![]() ![]() Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır ![]() Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır ![]() Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz ![]() Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın ![]() Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz ![]() ![]() Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz ![]() ![]() Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz ![]() ![]() ![]() Sizler, yani yeni Türkiyenin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar ![]() ![]() Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar ![]() Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır ![]() Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir ![]() Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz ![]() ![]() Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır ![]() ![]() Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir ![]() Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir ![]() Türkiyenin asıl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür ![]() ![]() ![]() Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir ![]() İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir ![]() |
![]() |
![]() |
|