![]() |
Sen Ne Olacaksın Ki? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Ne Olacaksın Ki?Sen ne olacaksın ki? Mustafa Kemal, Selanik'te yine bir akşam o zaman Sağlık Müfettişi olan eski Dışişleri Bakanı Dr ![]() ![]() - "Bu yanlış siyaseti bir gün doktor aracılığı ile düzelttireceğim ![]() - "Ne? Ne ![]() ![]() ![]() Diye küçümseme ile sormuş ![]() - "Evet, ben doktoru Dışişleri Bakanı yapacağım ![]() ![]() Nuri Bey şaka ile sormuş: - "Demek sen doktoru Dışişleri Bakanı yapacaksın ![]() - "Seni de vali ve komutan yaparım!" Bu konuşmaya, hazır bulunan Salih Bozok da karışıyor: - "Herhalde bu arada beni de bir şey yaparsınız?" Mustafa Kemal Bey Salih'in bu sorusuna, biraz düşündükten sonra: - "Salih, seni yaver yapacağım ve yanımdan ayırmayacağım ![]() - "Allahını seversen, sen ne olacaksın ki, hepimize şimdiden böyle birtakım onurlar veriyorsun?" demiş ![]() Mustafa Kemal Bey, Nuri Bey'in bu sorduğu soruya gülerek: - "Bu memuriyetleri, bu onurları veren ne olursa işte ben o olacağım ![]() Diye karşılık vermiş ![]() Ali KILIÇ Kaynak: Milliyet Gazetesi, 15 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|