Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, azgın, kılıç, paşa, sendromu, teke

Azgın Teke Sendromu . . Kılıç Ali Paşa

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

EN AZGIN VE EN HIZLI TEKE

Ama, 16 asırda yaşamış olan Kapdanıderya Kılıç Ali Paşa'daki "azgın teke sendromu", bütün diğer örnekleri geride bırakacak ve Paşa, "en azgın ve en hızlı teke" unvanını asırlar boyunca elinde tutacaktı

Ali Paşa kimi tarihçiye göre İtalyan, kimine göreyse Barbaros Hayreddin Paşa'nın yetiştirmesi olan bir Türk idi 1500 yılında doğdu, gençliği Hayreddin ve Turgut Reisler ile beraber deniz savaşlarında geçti Bahriye tarihimizin en büyük yenilgisi olan 1571'deki İnebahtı Savaşı'nda Türk donanmasının tamamen yokolmasına máni olduğu için Kapdanıderyalığa getirildi ve 1587'nin 21 Haziran'ındaki ölümüne kadar bu vazifede kaldı Birçok hayır işleri de yapmıştı ve Tophane'de bugün hálá onun ismini taşıyan büyük camii de o inşa ettirmişti

"Uluç" ve "Kılıç" lákaplarıyla anılan ve "Reis" de denilen Ali Paşa, tarihlere bir zamanların en kuvvetli deniz gücü olan Türk donanmasının yaratıcılarından ve en kahraman amirallerinden biri olarak yazılmasının yanısıra, bir diğer özelliğiyle daha geçti: Bugün "azgın teke sendromu" dediğimiz davranışın en uç örneği olarak Paşa bu işte öylesine ileriye gitmişti ki, ölümü bile bu uğurda gitmişti

Kılıç Ali Paşa'nın kadınlara, özellikle de bakirelere karşı aşırı düşkünlüğü o devirlerde herkesin dilindeydi Seksenini geride bırakmasından sonra bile, her gecesini mutlaka en az bir bakire cariyeyle beraber geçirdiği, üstelik beraberliklerinin sözde kalmadığı, fiiliyatta da başarıyla neticelendiği anlatılır, Paşa'nın bu gücü, yaşıtı olan erkekleri hasetlerinden çatlatırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com