Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdulhamid, çöküşünü, geçiktiren, han, osmanlinin, padişahsultan, yıl

Osmanlinin Çöküşünü 30 Yıl Geciktiren Padişah:Sultan 2. Abdulhamid Han

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlinin Çöküşünü 30 Yıl Geciktiren Padişah:Sultan 2. Abdulhamid Han

Çöküşü 30 yıl geciktiren padişah
Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, 'Kızıl Sultan' diye karalanan 2 Abdülhamid'in Osmanlı'nın paylaşımını pahalıya getirdiğini belirtti

Armağan, "Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir icraatın düğmesine basıyordu 30 yılda yetiştirdiği nesil, Çanakkale'den Sina çölüne kadar emperyalizme karşı Akif'in deyişiyle 'kıta kapma' oyunu oynayacaktı" dedi

Ülfet Eğitim Yardımlaşma Derneği ile Kardelen Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "2 Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı" konulu konferanta konuşan Armağan, tarihin yeniden sorgulanması gerektiğini vurguladı

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki programda Armağan, tarihi, sürekli sorgulanan ve üzerinde düşünülen bir olgu olarak gördüğünü bildirdi Yakın geçmişin bile sağlıklı bir şekilde yeni nesillere aktarılamadığını ifade eden Mustafa Armağan, tarihe çamur atanların ortaya çıkartılmasının önemli bir görev olduğunu vurguladı

Afrika'nın bir dönem gönüllü misyonerler tarafından nasıl Hıristiyanlaştırıldığını örneklerle anlatan Armağan, günümüzde Müslümanların da aynı şekilde çalışması gerektiğini kaydetti

Hiç kimsenin kendisini, "Benden ne köy, ne kasaba" diyerek küçük görmemesini isteyen Armağan, Afrika kıtasının inananların maddi manevi yardımını beklediğini hatırlattı 'Kızıl Sultan' diye karalanan 2 Abdülhamid'in Osmanlı'nın paylaşımını pahalıya getirdiğini açıklayan Armağan, "Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir icraatın düğmesine basıyordu Ülkeyi bir barış dönemine sokarken, kazanılan zamanda demiryolu ağından eğitim yatırımlarına kadar bir dolu projeye imza atıyordu Kendisini feda etmişti Ama 30 yılda yetiştirdiği nesil, Çanakkale'den Sina çölüne kadar emperyalizme karşı Akif'in deyişiyle 'kıta kapma' oyunu oynayacaktı" diye konuştu

Aleyhindeki kampanyalara rağmen büyük sultanın insanları nasıl etkilediğinin 'sırını' kimsenin bilemediğini aktaran Armağan, Abdülhamid'in akıllı politikalarıyla kurtlar sofrasından başarılı bir şekilde çıktığını belirtti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com