Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
agincourt, savaşı

Agincourt Savaşı

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Agincourt Savaşı

Agincourt Savaşı

Fransa

Sonuç İngiltere zor bir zafer kazandı

Taraflar

İngiltere Krallığı Fransa Krallığı

Güçler

İngilizlerYaklaşık 6000

5/6'sı menzil yaylıları

1/6'sı atsız asker

Fransızlar Yaklaşık 20000-30000 asker

1/6'sı tatar yayı ve diğer yaylılar

1/2'si atsız asker

1/3'ü atlı şövalyeler

Kayıplar

İngilizler 100-250 fransızlar Yaklaşık 6000

Agincourt Savaşı 25 Ekim 1415'de (Saint Crispin's gününde) kuzey Fransa'da Yüz Yıl Savaşları'nın bir parçası olarak gerçekleşti

İngiltere Kralı V Henry ve Fransa Kralı VI Charles arasındaki savaşa VI Charles katılmadı Onun yerine ordularını valisi Charles d'Albret ve Armagnac partisi üyesi oldukça önemli bir grup Fransız soylusu yönetti Savaş ünlü İngiliz menzil yayının başarılı kullanımıyla tarihe geçti Zaten İngiliz ordusunun çoğunluğu bu yaylardan oluşuyordu Savaş ayrıca William Shakespeare'in V Henry oyununda kurgulanarak ölümsüzleştirildi

Savaşın Ayrıntıları

V Henry 1415 yılında Harfleur'u aldı ve yaklaşık 9000 askerle beraber Calais'e ilerledi Ancak söz konusu ordu 25 Ekim 1415 tarihinde Agincourt'ta 30000'den fazla Fransız askeri tarafından durduruldu Fransızlar yağmur nedeniyle bataklığa dönüşmüş araziyle karşılaştılar Henry bu askerlerin hücüma geçmesini ve çamurda başarısız olmasını bekledi İngiliz okçuları iki Fransız hücumunu püskürttüler Henry'nin askerleri daha sonra arkadan saldırdılar Fransız ordusu dağıldı Tahminen 5000 Fransız askerinin öldüğü bu kanlı savaş Troyes antlaşmasına neden oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com