Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
1921, cevabı, metristepeden, nisan, telgraf

Metristepe'den Telgraf Ve Cevabı (1 Nisan 1921)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Metristepe'den Telgraf Ve Cevabı (1 Nisan 1921)



Batı Cephesi Komutanı ismet inönü'nün Metristepe'den TBMM başkanı Mustafa Kemal'e telgrafı:

"Metristepe'den gördüğüm vaziyet: Gündüzbey kuzeyinde, sabahtan beri dayanan ve artçı olması muhtemel bulunan bir düşman müfrezesi, sağ kanat grubunun taarruzuyla düzensiz bir şekilde çekiliyor Yakından takip ediliyor Hamidiye yönünde temas ve faaliyet yok Bozüyük yanıyor Düşman, binlerce ölüleriyle doldurduğu savaş meydanını silâhlarımıza terk etmiştir"

1 Nisan 1921

TBMM Başkanı Mustafa Kemal'in, Batı Cephesi Komutanına telgrafla cevabı:

"Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin tersine dönmüş talihini de yendiniz İstilâ altındaki talihsiz topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en uzak köşelerine kadar zaferinizi kutluyor Düşmanın istilâ hırsı, azminizin ve vatanperverliğinizin yalçın kayalarına başını çarparak paramparça oldu"

1 Nisan 1921

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.