![]() |
Bilmediğimiz 12 Altın Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilmediğimiz 12 Altın BilgiBiLMEDiKLERiMiZ · Kapilariniz veya cekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde ceksenizde kapanmalari zorlasir ![]() Kapinizin, cekmecenizin sürten kismina vazelin sürün ![]() · Bas agrisi için: Kahve cekirdegine limon suyu silkin yavaş yavaş yiyin (birkaç tane) Mantar kapakli şiseleri yatik vaziyette saklamalisiniz ![]() · Buz dondururken: Suyu kaynatin, soguyunca buz kaliplarina koyup dondurun ![]() ![]() ![]() ![]() · Dislerinizi dogal temizleyin: Cilegi ezin dis fircanizin üzerine koyun dis etlerinize kompres yapin ![]() ![]() · Kücük yaniklar icin: Temiz bir sünger hafifce islatin buzdolabinizin derin dondurucu bölümüne koyun ![]() ![]() · Agiz kokusu için: Kahve çekirdegi çigneyin ![]() · Ari sivrisinek sokmalarina karsi: Kesme sekeri hafif islatin sokan kismin üzerine hafifçe bastirin zehiri alir ve kasinmayi sismeyi önler ![]() · Gözlük camlari: Gliserin ile silerseniz bugulanmadigini göreceksiniz ![]() · Gülleriniz boynunu bükerse: Ilk önce sicak sonra soguk suya batirin ![]() · Saksi cicekleri icin: Sigara küllerini saksiniza koyarsaniz yapraklardaki kurt böcek vs ![]() ![]() · Elinize uhu yapistirici bulasirsa: Asetonla silin ![]() · Boya kokusunu gidermek icin: ki büyük bas sogani soyun ikiye bölün suyun icine atin bunuda kokulu odaya koyun ![]() Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız Tertemiz olacaktır ![]() • Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur ![]() • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin • Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur ![]() • Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz ![]() • Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz ![]() • Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin ![]() • Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız, çatlamasını önlersiniz ![]() • Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir ![]() • Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir ![]() • Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın ![]() • Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin ![]() ![]() • Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır ![]() • Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur ![]() • Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız ![]() ![]() • Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz ![]() • Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buzdolabında bekletin ![]() • Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir ![]() ![]() • Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar ![]() • Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz ![]() • Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın ![]() ![]() • Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz ![]() • Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır ![]() • Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın ![]() ![]() ![]() • Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|