Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağımlılık, kumara, terapisi

Kumara 'Bağımlılık' Terapisi

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kumara 'Bağımlılık' Terapisi

İsveç'te kumar bağımlılarının da alkolikler gibi tıbbı yardım alması için çalışma başlatıldığı bildirildi

Ulusal Sağlık Kurulu'nun, kumar bağımlılarının da alkolikler gibi tedavi ve bakım alabilmesi amacıyla yasal düzenlemeleri de içeren çalışma başlattığı belirtildi
İsveç'te kumar ve bu türde oyunlara ilgi gün geçtikçe artıyor Halkın yüzde 2'sinin kumar bağımlısı olduğu kaydediliyor Ülkedeki alkoliklerin oranıysa yüzde 4 olarak veriliyor

Karolinska Üniversitesi'nden Dr Anders Tengström, daha önce alkoliklerin tedavi edilmesine ilişkin de tartışmaların yapıldığını hatırlatarak, bugün ise onların tedavi edilmesinin normal karşılandığına işaret etti

Kumar bağımlılarının da hasta olarak kabul edilmesi gerektiğine söyleyen Tengström, bu kişilerin de yakında tıbbi yardım alacağını belirtti Daha önceki yıllarda kumar tutkunlarına “dürtü kontrol bozukluğu” teşhisi konulduğunu, ancak artık bu durumda olanların “bağımlılık” sınıfında değerlendirildiğini kaydeden Tengström, bu kişilerin tıbbi yardım almalarının önemine dikkati çekti

Kumar bağımlılarının da tedavi görmesi için yasal çalışma başlatan Ulusal Sağlık Kurulu'nun, bu konudaki ilk raporunu Mayıs 2013'te tamamlayacağı bildirildi

Hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com