![]() |
Bir ÇocuğunNamaz Kılma Öyküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
Bir ÇocuğunNamaz Kılma ÖyküsüTürkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü ![]() ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı ![]() Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu ![]() terk ederdi ![]() Evlendi ve çocukları oldu ![]() kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu ![]() ![]() Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi ![]() yanında getirmişti ![]() ![]() onu dinleyen saatler geçse usanmazdı ![]() değindi ![]() eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu ![]() zevkle dinliyordu ![]() Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı ![]() oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu ![]() mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti ![]() onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı ![]() "Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım" Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi ![]() çığlığı duyuldu ![]() ![]() korkuyla peşinden gittiler ![]() çıkmıştı ![]() ![]() Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu ![]() ![]() "İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin" diye çıkıştı ![]() Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu: "Anne, ben abdest alacaktım ![]() ceza verecekmiş diye ![]() namaza başlayacaktım ![]() O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti ![]() yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti ![]() ![]() Bu hikâye birçok bakımdan ders verici ![]() değil, anne babalar evlâtlarına namazı öğretmeli ![]() Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() kıldırmamızı ve on yaşına geldiklerinde ise ciddi bir şekilde üzerinde durmamızı emreder ![]() Çocuklarımıza -küçük yaşlarda gerek camilere götürerek, gerek ise evde cemaat yaparak- namazı sevdirmeli ve onlara örnek olmalıyız ![]() çocuklara tatlı bir üslûpla, sevdirilerek anlatıldığı takdirde çocukların namaza karşı ilgi ve sevgileri kaçınılmaz olur ![]() alıntıdıR ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Gerçekten çok güzel bir hikaye sevgili angelesdream; anlatılanıyla, anlatılış şekliyle insanoğluna güzel bir mesaj verilmiş ![]() Teşekkürler angelesdream ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
angelesdream
|
![]() beğendiğine sevindim sevgili kaplan ![]() ![]() ![]() yorumun için teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
doctor88
|
![]() angelım harika bir paylaşım olmus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|