Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ales, kalktı, şartı

ALES şartı Kalktı

Eski 09-16-2012   #1
Şengül Şirin

ALES şartı Kalktı

ALES şartı kalktı

YÖK, tezsiz yüksek lisansta Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) şartını kaldırdı

Hayat boyu öğrenme programı kapsamında isteyen herkes, lisansüstü eğitim yapabilecek Bunun için sınava girilmesine gerek kalmayacak
Hürriyet'ten Esra Kaya'nın haberine göre, sadece akademisyen olmak isteyen adaylarda ALES şartı aranacak
YÖK yetkilileri, söz konusu kararın Üniversitelerarası Kurul toplantısında bütün rektörlerin onayıyla alındığını belirterek, uygulamaya ilişkin şunları söylediler:

"Kapıları açtık “YÖK’ün hayata geçirdiği hayat boyu eğitim kapsamında isteyen herkese, ister 45, ister 50 yaşında olsun, master yapma şansı tanıdık Hiç kimsenin önüne engel konulmayacak Üniversitede akademik unvan elde etmek, doktor, doçent, profesör olmak isteyenler için ALES şartı devam edecek Bir anlamda akademisyenlik dışında herkese yüksek lisans kapısını açmış olduk Master yapmak istenen üniversitenin şartları ile isteyen herkes istediği üniversitede master yapabilecek

Çetinsaya açıkladı

YÖK Başkanı Prof Dr Gökhan Çetinsaya da dün CNN Türk’te, ALES’in kaldırılmasıyla ilgili kararı doğrulayarak, bu kararın hayat boyu öğrenme programı kapsamında alındığını bildirmişti

Cumhuriyet Haber Portalı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com