Noktanın Sonsuzluğu (Lütfi Filiz) (cd) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Noktanın Sonsuzluğu (Lütfi Filiz) (cd)Noktanın Sonsuzluğu (Lütfi Filiz) (cd) 1911 yılında Tire de doğdu Sultan Reşat, Sultan Vahdettin döneminden sonra Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet in ilanına kadarki büyük değişimi çocuk gözleriyle gözlemledi On üç yaşına kadar devam ettiği okul hayatı, medreselerin kapanmasından sonra sona eren Lütfi Filiz in okuma aşkı tüm ömrüne yayıldı![]() Hayatını kazanmak için elli altı yıl boyunca saatçilik mesleğini sürdürdü ![]() Otuz dört yaşında iken gönlündeki büyük aşk ona Osman Dede yi buldurdu Bu beraberlik Osman Dede nin dünya aleminden ayrılmasına kadar beş yıl devam etti![]() Daha sonra "Ben kitab-ı kâinatı hatmetmiş sanardım sevgilim Kadd-i mevzunun görüp tekrar aliften başladım"diye hitap ettiği ikinci hocası Kenzî Aziz Şenol ile içindeki ilim ve Allah aşkını yirmi üç yıl boyunca paylaştı ![]() Aziz Dede nin dünya hayatına veda ettikten sonra yıllar boyunca aldığı bu bilgileri yaptığı sohbetlerle talip olanlara nakletti Bu sohbetler "Noktanın Sonsuzluğu" ismiyle dört cilt halinde yayımlandı![]() Yine aynı başlık altında yayımlanan Divan ından sonra bestelediği ilahiler olarak yayımlandı Bu albümde, Fânî Divanı ve Öğütler den seçilen şiirler Lütfi Filiz in kendisi tarafından okunmuştur ,Ürünün Resimleri: ![]() Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 12 09 201210,09 TL |
|
|
|