Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kentlileşme, rekreasyon

Rekreasyon Ve Kent(Li)Leşme

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rekreasyon, kentleşme sürecinde bir İhtiyaç olarak ortaya çıkan, nitel, nicel ve çeşitlilik olarak kentsel ortamlarda varlığını hissettiren bir olgudur Kentli-insan içinde bulunduğu çalışma, sosyal ve ekonomik ortamların sonucu daha fazla boş zaman ihtiyacı duymaktadır Öncelikle kentsel yaşam sorunlarını gidermek İçin boş zamanlarını daha fazla artırmak ve istediği gibi değerlendirmek arzusundadır Bu nedenle kentler sporun, açık kapalı alanlarda, bireysel takımsal veya diğer çeşitleriyle yapıldığı mekânları oluşturmaktadır Turizm ise, kentli insanın uzun süreli boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla ortaya çıkmıştır Sanat ve diğer rekreasyonel etkinliklerin büyük çoğunluğu da kent merkezlidir

Rekreasyonel yaşamın toplumsal yaygınlığı rekreasyonun sadece kent orijinli olmasıyla ilişkili değildir Kentli insanın kentlileşmesi yani kente özgü yaşam biçimlerinin kentsel kültürün benimsenmesi- içselleştirilmesi rekreasyonel yaşamın yaygınlaştırılmasında Öncelikli rol oynar Zira kentlileşme eğitim ve kültür düzeyi yükselen düzenli iş yaşamına adım atmış, geleceğinden kaygı taşımayan bireylerle başlamaktadır Bu süreçte bireyin boş zaman davranışları büyük önem taşır

Rekreasyon ve kent(li)leşme; iki güncel konu, iki toplumsal sorun Birbiriyle bütünleşen, birbirini etkileyen ve etkileşim içerisinde bulunan iki kavram Toplumsal sorun olarak ele alındığında boş zamanların olumlu değerlendirilmesi yönünde, sosyo-demografik katmanlann yönlendirilmesi, aksi durumda boş zamanlarda a tipik- olumsuz davranışlara yönelim ve büyük sorunların ortaya çıkması Bütün bunlar kenti eşme-kentlil eşme olgusu içinde yaşanabilecek önemli konular

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
13,71 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com