Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barthes, edebiyat, müzik, resimle, roland, yaşamak

Edebiyat Müzik Ve Resimle Yaşamak Ya Da Roland Barthes

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roland Barthes: Göstergebilimci, edebiyat kuramcısı, sanat eleştirmeni, estetikçi… Hiçbir zaman psikanalizden vazgeçmedi; etnoloji, antropoloji ve sosyolojiden uzak kalmadı Yazı, imge ve dil tutkusuyla (“Bir hastalığım var, dili görüyorum”) edebiyattan sinemaya ve modaya kadar birçok alanda incelemeler yayınladı: “Edebiyat yürümeyi sağlamaz, nefes almayı sağlar” O bir bilim adamı ve yazardı
Sürekli yinelenen ve var kalan ideolojilere (“Faşizm konuşma yasağı değil, söyleme mecburiyetidir”), okuru zehirleyen kaypak anlamlara karşı durdu Anlamın sağlığını kurtarmak” için yazdı
Resim ve müzikle ömrü boyunca iç içe yaşadı: Resim ve imgenin teorisyeni aynı zamanda bir ressam, besteler yapan amatör bir piyanist, “sesin zerresini” tanıyan bir opera tutkunuydu
Tutkuların, arzuların güncesini tutan bir yazardı Dünya dillerinde elden ele dolaşan Bir Aşk Söyleminden Parçalar onun yapıtıdır: “Hâlâ birçok insan âşık oluyor, aşk söylemi hâlâ sürüyor” Yarım kalan roman projesi, Vita Nuòva’da ise yeni bir hayatın romanını yazmak istiyordu
O yüzyılın sahnesinde olan bir aktördü Çağımızın sanatçılarını, yazarlarını, okurlarını derinden etkileyen öncü bir yazardı Jacques Derrida, Roland Barthes için “Onun adı benim için biriciktir” derken çok haklıdır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
11,37 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com