Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çatışması, yasaların

Yasaların Çatışması

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yasaların Çatışması

Yasaların Çatışması

Günümüzde genişleyen uluslararası ilişkilerle birlikte, karmaşıklaşan ihtilaflara çözüm bulunmasının önemi de artmıştır
Bu konu, özellikle Türkiye’yle ilgili olarak son kırk yıldır ortaya çıkan bazı gelişmelerin sonucunda daha da özel bir dikkat ister duruma gelmiştir Yurtdışında yaşayan ve sayıları milyonlarla ifade edilen Türklerin yanısıra; başka ülkelerle iş ilişkisi içinde olan girişimcilerimiz ve ülkemizde yatırım yapan yabancı gerçek ve tüzel kişilerin iş yaşamından doğan çok yönlü sorunlarına Yasa Çatışması Hukuku kapsamında çözümler bulunması zorunludur
Eski deyimle "Kanunlar İhtilafı" diye de bilinen “Yasa Çatışması” alanına giren konular, gerek hukuk uygulayıcıları gerekse öğrenciler için çoğu zaman anlaşılması güç ve karmaşık sorunlar gibi görülmüştür İşte bu konulara, Özel Hukukun ve Kamu Hukukunun temel kavramlarını dikkate alan bilimsel bir bir yaklaşım, çetrefil gibi gözüken sorunların anlaşılmasını kolaylaştıracaktır Ancak hukukun çeşitli dallarını kavrayan bu yaklaşım, belirli bir birikime sahip olmayı, öğrenciye ve hukuk uygulayıcısına anlaşılabilir bir dille aktarabilecek ayrı bir yetkinliği gerektirmektedir
İşte İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ProfDr Rona Aybay ile Ankara Üniversitesi SBF öğretim üyesi YrdDoçDr Esra Dardağan’ın Uluslararası Düzeyde Yasaların Çatışması yapıtında sözkonusu yaklaşım benimsenmiş ve sonuçta okurlara, çetin gibi görünen konuların rahat anlaşılıp, kavranabildiği bir kitap sunulmuştur

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
18,94 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com