![]() |
PKK’da - Semboller, Aktörler - Kadınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PKK’da - Semboller, Aktörler - KadınlarPKK’da - Semboller, Aktörler - Kadınlar “Bir defa olsun babam ‘kızımsın, seni seviyorum’ desin, düşüncelerimi anlasın ![]() ![]() ![]() Zinarin, Rojin, Ronahi, Zelal, Leyla, Sozdar… Ama PKK’ya katılan ilk kadın Kesire’ydi! Ve Abdullah Öcalan Roma tarihine atıf yaparak, eşi Kesire’yi Cleopatra’ya, arkadaşlarını da Antony’e benzetiyordu ![]() PKK’da kadın, “kurtarılması gereken vatan” olarak tanımlanmış ve “özgürleşen kadın, özgürleşen Kürdistan’dır” sloganın da ise kurtuluşun sembolü olarak yüceltmişti ![]() Kadını kimi zaman “sembolik gösterenler”, kimi zaman da “silahlı faaliyetlere katarak” merkezi bir rol biçiyordu ![]() ![]() Bese: “İşte dağdayım, silahım var, özgürüm diye düşünüyordum ![]() Ama gördüm ki kendime ait bir kişiliğim bile yoktu…” Ronahi: “Aşkı tattın mı bir kere yaşamın anlamını bilirsin ![]() Yaşamın anlamını bilen bir insan ölmek ya da öldürmek ister mi hiç?” Asya: ”Arkadaşım aşık oldu ![]() alınmadan idam kararları verildi ![]() Zinarin: “Şam’da okuduğum ilk kitap, Böyle Buyurdu Zerdüşt’tü ![]() Öcalan kitabı görünce, ‘önce beni okuyacaksın’ dedi ![]() Melis: “Kimi aileler, ‘kızımızı gönderin yerine iki oğlumuz var onu gönderelim’ diyorlardı ![]() Pelin: “Eylem öncesinde bir kadın ‘dilili’ çekti mi feodal Kürt erkeği kendisini o eylemi gerçekleştirme mecburiyetinde hisseder ![]() PKK’nın dağ kadrosuna katılmış olan kadınlarla yüz yüze görüşülerek hazırlanan bu kitap, kadınların dağa çıkış nedenlerini, radikalleşme süreçlerini ve örgüt içerisindeki konumlarını bilimsel metotlarla ortaya koyuyor ![]() ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 10 ![]() ![]() 12,00 TL |
![]() |
![]() |
|