Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kızıl, meydan'dan, taksim'e

Kızıl Meydan'dan Taksim'e

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[*] Kızılordu''da askerlik yapmış bir akademisyen olan Raşid Tacibayev tarafından özellikle Rus kaynakları titizlikle taranarak meydana getirilmiş geniş kapsamlı bir çalışmadır
Türkiye Cumhuriyeti''nin temellerinin atıldığı 1920''li yıllar Bir yanda kurtuluş savaşını vermiş, tükenmiş yoksul halk; diğer tarafta kendi kendi ideolojilerini kabul ettirmek, ülkeyi milletin elinden alıp halkı sömürgeleştirmek isteyen zamanın güçlü yönetimleri
İşte Kızıl Meydan''dan Taksim''e, bu ülkelerden biri olan Sovyetler Birliği''nin Türkiye üzerine oynadığı, hala izlerini taşıdığımız çıkar oyunlarını anlatır bir bakıma
Özellikle 1925-1945 yılları arasındaki siyaset, kültür ve sanat alanlarındaki Türk-Sovyet ilişkilerinin perde arkası, adım adım, bölüm bölüm gözler önüne serilir:
Kültür ve sanat alanında propaganda aracı VOKS teşkilatı;
Türk Stanislav''ı adıyla anılan Muhsin Ertuğrul''un Darülbedayı ile ilişkisi ve Sovyet propagandacılığı;
Sovyetler Birliği ve Türkiye arasındaki 8 milyon dolarlık para;
Atatürk''ün Lenin''e yazdığı mektup;
1925-1945 yılları arasında yasaklanmış yayınlar;
Falih Rıfkı Atay, Reşat Nuri Güntekin, Yakup Kadri Karaosmanoğlu gibi isimlerin Sovyetlerle ilişkileri;
Atatürk''ün konuşmasının da kesintisiz kaydedildiği, dönemin hükümetine teslim edilen "Ankara Türkiye''nin Kalbi" adlı Sovyet filmi

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
13,25 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com