Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iddianamesi, parti

Ak Parti İddianamesi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ak Parti İddianamesi

Ak Parti İddianamesi

AK Parti''ye yönelik kapatma davası neresinden bakarsanız bakın Türkiye''nin tadını kaçırdı
Çok şey yazıldı, söylendi Dahası da söylenecek kuşkusuz Ama bir tuhaflığa işaret etmek gerekiyor
Nedense birileri meseleye tümüyle kendi sınıflarının menfaati üzerinden yaklaşma çabasında Neredeyse kapatma davasına muhatap olduğu için AK Parti''yi suçlu ilan ediyorlar
Hemen söyleyeyim Kastettiğim çevreler, öyle ''militan demokrasi''nin çeşitli tonlarını temsil edenler değil Onlar, en azından şimdilik, kendilerini kapatma davasını açanların tarafında görüyorlar
Onun için de bulundukları cephenin tezini savunuyorlar
Şu meşhur ''Liberallerle AK Parti arasındaki ittifak bozuluyor'' tartışmasını hatırlayalım O tartışmayı zihinlerinde devam ettirenler, adeta ''Gördünüz mü, biz haklı çıktık'' dercesine ortalıkta geziyor
Diyorlar ki, ''AK Parti demokratikleşmeyi bir bütün olarak ele almadığı, sadece türbana endekslediği için bugünlere gelindi''
Bu tezin devamı da var ''Türkiye''deki mevcut statükoyu değiştirmek için, mutlaka ve mutlaka uluslararası meşruiyete ihtiyaç var AK Parti, özellikle de Başbakan Erdoğan, ''yerel dengeler''le işbirliği yaptığı için bu desteğini kaybetti''
O zaman da kapatma davasına da, siyasi yasağa da müstehaktır!
Sözün geldiği yer burası
Siz ekranlara baktığınızda ne görüyorsunuz bilmiyorum
Ama ben kimi liberal aydın ve yazarların, işler kendi istedikleri gibi gitmedi diye en az kapatma davasını açanlar kadar Başbakan Erdoğan''ı ve AK Parti''yi suçlu ilan ettiklerini görüyorum
Sorulacak soru çok
Kendi iç dinamiklerinden yoksun hangi değişim, istediği kadar uluslararası destek bulsun, statükoyu aşabilme şansına sahiptir
Mesela, neden bazı adımları MHP ile birlikte atmak bu kadar rahatsızlık vericidir
Türkiye''nin iç dinamiklerini değişim sürecine ortak etme gayreti neden bu kadar ürkütücüdür?
AK Parti, bazı adımları atmakta geç kaldığı için eleştirilebilir
Anayasa değişikliği konusunda daha kararlı davranması gerektiği söylenebilir
AB konusunda süreci başlangıçta olduğu kadar iyi yönetip yönetemediği de tartışılır
Farzedelim ki bunların hepsi doğrudur
Ama ''Bunlar olmasaydı, AK Parti''ye kapatma davası açılamazdı'' tezinin, kimse kusura bakmasın, tutarlı bir yanı olamaz
Hele bunların da ötesine geçip Başbakan Erdoğan''ı ''derin devletle işbirliği yaptı'' diye suçlamanın akılla izanla bağdaşır bir tarafı olamaz
Kapatma davası yanlıştır Sonucu ne olursa olsun cevabını milletten alacaktır
Ama galiba AK Parti''yi cezalandırmak isteyenler, sadece kapatma davasını açanlar değil

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
5,13 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com