Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baba, kurtar, yazıları

Kurtar Bizi Baba - Bütün Yazıları 29

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurtar Bizi Baba - Bütün Yazıları 29



Kurtar Bizi Baba - Bütün Yazıları 29

Dün Afyon''da "babalar günü" yaşandı Cumhuriyet Meydanı''nda "Özal Baba", İstasyon Meydanı''nda da "Demirel Baba" konuştu Afyonlular bağırıyordu:
- Kurtar bizi baba!
Şimdi halk, kendi oyuyla yürürlüğe giren yasaklara karşı "kurtar bizi baba" diye Demirel''i alkışlıyodu "Halk aldanmaz" deniyorsa, bundan, ya anayasaya "evet" oyu kullanırken, ya da şimdi Demirel''i alkışlarken aldanmakta olduğu sonucu çıkmaz mı? Hangisi milli irade, hangisi milletin oyu? (Cumhuriyet, 25 Ağustos 1987, Babalar Günü)

Batı türü demokrasiye bizim ülkemizde Anayasa "müsait" değildir, Ceza Yasası "müsait" değildir, Sendikalar Yasası "müsait" değildir, Dernekler Yasası "müsait" değildir, Pasaport Yasası "müsait" değildir, Siyasi Partiler Yasası "müsait" değidir Halkoylamasına konu olan geçici yasaklar da, Batı türü demokrasiye sırtını dönmüş bu Anayasa''da yer almıyor mu? Üstelik bu Anayasa, halkın, yüzde 92''ye varan ezici çoğunluğunca onaylanmadı mı? Bu yasakları savunmak, uygar ve çağdaş bir insan için ayıptır Ama, bu geçici yasakları savunmak ayıptır da, Anayasa''da, Ceza Yasası''nda ve öteki yasalardaki kalıcı yasakları savunmak ayıp değil midir? O da ayıptır, bu da ayıptır Özal''ın Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş için savunduğu yasaklar da ayıptır; Demirel''in Behice Boran, Doğu Perinçek, Abdullah Baştürk için savunduğu kalıcı yasaklar da ayıptır Geçici yasaklara karşı olup, kalıcı yasaklardan yana olmak ise büsbütün ayıptır (Cumhuriyet, 11 Ağustos 1987, Ayıp)

Ürünün Resimleri:



Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
10,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.