12 Eylül Ve Filistin Günlüğü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
12 Eylül Ve Filistin Günlüğü12 Eylül Ve Filistin Günlüğü “Oysa bu günlük böyle bitmemeli, Robin Moyer’in çektiği o fotoğraf karelerindeki kahredici olaylar yaşanmamalıydı Ben, Robin Moyer, Ralph Schoeman veya başka bir gazeteci, mülteci veya başka bir tanık bunları aktarmamalıydı sizlere![]() Yerde yatan o Filistinli çocuklar yaşıyor olmalı, ellerinde çiçeklerle koşmalıydılar bize doğru Guevara Gazi hastanesinde yatarken tanıştığım Lübnanlı küçük Fatma’nın ayağı İsrail bombasından kopmamış olmalı, o ve 1982 İsrail işgalinden sonra izini kaybettiğim Filistinli hemşire Süreyya, beni Beyrut’ta gezdirmeli, ben de onlara dondurma almalıydım Cenaze törenleri yerine bir lunaparka gitmeli, kahkahalar atarak poz vermeliydik![]() O çocukların Sabra Şatilla’da kurşuna dizilmiş ağabeyleri, babaları, kanlar içinde yerde yatarken değil, İsrailli rütbesiz askerlerle barış çubuğu içerken alınmalıydılar fotoğraf karesine ![]() ![]() Üniformalılar çıkarılmalı, silahlar gömülmeli ve hep beraber halaya duyurmalıydılar![]() Keşke bu günlük yazılmasaydı ![]() ![]() 12 Eylül karanlığından ve İsrail saldırılarından sağ kurtulan bizler, bu travmayı yaşamak zorunda bırakılmasaydık![]() ![]() Anılar, aradan çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen taşınması zor, ağır bir valiz gibi sürüklenip durmasaydı ardımız sıra![]() ![]() ” Ürünün Resimleri: ![]() Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 10 09 201213,20 TL |
|
|
|