Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, jeopolitik, küresel, stratejileri

Küresel Enerji Stratejileri ve Jeopolitik

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ortadoğu, Kafkaslar, Çin, Rusya… Dünyadaki savaşların önemli ölçüde enerji kaynaklarının paylaşım kavgası olduğu bilinen bir gerçektir Geçmişin ve bugünün dünyasında ulusların geleceğini etkileyen tüm olaylarda enerji kavramı hep başrolde olmuştur Gelecekte de yaşadığımız uygarlığın ne yöne gideceği enerji stratejilerinin ve jeopolitik kararların sonucuna göre şekillenecektir

Uluslar arası kuruluşlarda enerji alanında uzman ve yönetici olarak görev yapan ayrıca Türkiye’de çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak dersler veren Dr Cenk Sevim bu çalışmada şu sorulara ışık tutuyor

- Enerji stratejilerinin oluşumundaki politik hamleler nelerdir?
- Enerji güvenliği ve jeopolitik arasındaki ilişkiler nelerdir?
- Küresel oyuncuların dış politikalarında enerji stratejilerinin rolü nedir?
- ABD’de, AB, Çin, Hindistan gibi büyük enerji pazarlarının geleceği ne olacak?
- Dünyamız yakın gelecekte bir karbon kilitlenmesiyle karşı karşıya kalacak mı?

Bu kitaptan, uluslararası ilişkiler, dış politika, enerji stratejileri, jeopolitik konularında araştırma yapanlar ve bu konuda eğitim gören öğrenciler faydalanabilirler

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
- Jeopolitik ve Strateji Kavramı
- Uluslararası Jeopolitik Eğilimler
- Enerji Jeopolitiği ve Enerji Politikaları
- Büyük Enerji Pazarları
Enerji Kaynakları

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
18,47 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com