Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
quipu

Quipu

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Quipu

Quipu

Münir Göle’nin iki yıl boyunca yolculuklarında çektiği siyah-beyaz fotoğrafları derlediği, Les Editions de l’Aire tarafından Fransızca yayınlanmış olan Quipu, üzerine çeşitli boy, aralık ve renklerde düğümler atılmış kat kat örülmüş bir sicim aslında Bize yazı bırakmayan tek büyük uygarlık olan İnkalar’dan, hatta daha eski And dağları kültürlerinden miras Muhasebe tutmaya, hesap yapmaya yaradığı biliniyor; ama bu düğümlü sicimin çoktan unutulmuş gizli bir yazı olduğunu düşünenler de az değil
Göle, Quipu’da ağırlıklı olarak Latin Amerika’da çektiği fotoğraflarla bu gizli yazı arasında bir bağ kurmayı iş edinmiş Anlatım biçimlerinin eklemlenemeyeceğini, ama birbirlerinden de koparılamayacağını söylüyor imgelere sığınarak Göle, fotoğraflarında hiç’e, hiçbir yer’e de değmeye çalışmış sanki, gitgide uzaklaşarak, iyice koparak Sessizliğin, sözcükler kadar derin bir anlatım aracı olmasının izini sürmüş
Quipu, ikizi Mnemosyne gibi, Münir Göle’nin Kaçamamak ve Yol Durumu ile sözcüklere vurmaya çalıştığı bir ‘yol hali’nin imgelere uzanması belki

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
39,57 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com