Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gülzari, musiki

Gülzâr-I Mûsikî

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gülzâr-I Mûsikî

Gülzâr-I Mûsikî

Gülzâr-ı Mûsikî isimli bu eser IIAbdülmahid dönemi Maarif Nezâreti Celîlesi (günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı) evrak kalemi mümeyyiz-i sânisi (ikinci kâtibi) Hasan Tahsîn tarafından hazırlanmış; ilk baskısı 1322(1904)’de yapılmıştır Elinizdeki eser 1323(1905)’de yapılan ikinci baskısına ait bir çeviridir
Orijinal baskısı 353 sahife olan bu eser dönemin Osmanlı padişahı IIAbdülhamid’e hilafet ve saltanatına övgü ve duâ ile başlamaktadır Duâ’ya müteakip girişte yer alan “ifade-i Mahsûsa” dan sonra üç ana başlıkta toplanmıştır
Eserin müellifince, güfteler bölümü dışında kalan ve nazari bilgilerin verildiği diğer bölümlerden “Musiki Usulları Hakkında Birkaç Söz” başlığı altında usuller, usullerin vuruluş şekilleri ve darblar konusunda bilgi verilmiş: şematize edilerek küçükten büyüğe doğru yapıları anlatılmıştır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
40,60 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com