Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gördüğü, josephine'in

Josephine'in Gördüğü

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Josephine'in Gördüğü

Josephine'in Gördüğü

"[Bu kilimlerde gördüğüm] renklerin ve desenlerin birleşimi Herkes bu kadınların sadece başka şeyleri kopyalayabildiklerini ve aynı şeyin tekrar tekrar kopyalandığını söylüyordu Ama her kilimde pek çok çeşitleme vardı ve bu kilimler benim ilginçlik ve güzellik anlayışıma tamı tamına denk düşüyordu Elbette bu kilimleri benim için dokumadıklarını biliyordum, ama bunlar her şeyiyle benim ilgi alanıma giriyordu"
Josephine Powell

1919’da doğan Josephine Powell, Türkiye’ye ilk olarak 1955’te, Bizans mozaiklerini fotoğraflamak için geldi İlk büyük Türkiye gezisine de o sırada çıktı Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra ülkenin tamamını dolaşmasına izin verilen ilk yabancı oldu Türk düz dokumalarıyla ilgilenmeye başladı El sanatları hakkında bilgileri doğrudan doğruya Türk göçebelerinden almak için çalışmaya başladı Bu objelerin hangi amaçlara hizmet ettiğini, hangi malzemelerden yapıldıklarını ve nasıl geliştirildiklerini anlamaya çalıştı Anadolu kilimlerini, çuvallarını ve benzeri el ürünlerini toplamaya başladı; Anadolu’nun kırsal bölgelerinde dokumacılığın rolünü ve önemini yansıtan bir koleksiyon oluşturdu Ayrıca, Türkiye’de doğal boyama sanatının yeniden canlandırılmasına ve Türkiye’nin ilk kadın kooperatifi olan ve halıların otantik desenler ve doğal boyalar kullanarak dokunmasını amaçlayan DOBAG Projesinin (Doğal Boya Araştırma ve Geliştirme Projesi) kurulmasına öncülük etti

Powell, 2007 yılında öldüğünde ardında çok değerli koleksiyonlar ve fotoğraf arşivleri bıraktı Anadolu’dan topladığı düz dokuma ve etnografik obje koleksiyonlarını ve tüm fotoğraflarının kopyalarını 2006 yılında Vehbi Koç Vakfına bağışladı 11 Haziran - 21 Ekim 2012 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Anadolu Araştırmaları Merkezinde açılan Josephine’in Gördu¨ğu¨ sergisi kapsamında yayımlanan bu kitapta Josephine’in gördüğü Anadolu’nun fotoğraflarını ve onu tanıyan, onunla çalışan, yolculuk edenlerin anlattığı Josephine’i bulacaksınız

Kitabı derleyen Kimberly Hart Buffalo State College’da öğretim üyesidir ve sosyal ve kültürel antropoloji alanında çalışmaktadır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
60,06 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com