Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
brown, cevabı, dan, kilisenin, panzehir, vinci, şifresine

Da Vinci Şifresine Panzehir Kilisenin Dan Brown A Cevabı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[*]İlk kez, Don Brown’ a Türkiye’den yanıt Bir Protestan kilisesinin rahibi olan Fikret Böcek’ten çarpıcı açıklamalar… Birçok kişinin ilgisini çeken bir roman hakkında tartışmak önemlidir Özellikle yazar romanda anlatılan konuların gerçek olduğunu iddia ediyorsa! İşte Dan Brown kitabında bu iddiada bulunuyor Roman piyasaya ilk sürüldüğünde Brown’un medyaya yapmış olduğu açıklamalarda, romanda geçen bütün olayların tarihsel gerçeklere dayandığını en ince ayrıntısına kadar araştırmış olduğunu ifade ediyordu Tarihin bu dönemini kapsayan Yeni Antlaşma Anabilim Dalı üzerinde uzman bir kişi olarak Brown’un iddialarının gerçek tarihi yansıtmadığını, hatta İsa’nın yaşamını ve sonrasında gerçekleşen tarihi yeniden yazma girişiminde bulunduğunu biliyordum İşte, elinizdeki kitap, Da Vinci Şifresi’nin Hıristiyanlık tarihi ve teolojisi hakkındaki temelsiz iddialarının hepsine teker teker Panzehir olmaktadır İşte bu nedenle, araştırmacı yazar ve Hıristiyan bir teolog olan Fikret Böcek’in Panzehir adlı kitabını herkese tavsiye etmekten büyük gurur duyuyorum Fikret Böcek, Da Vinci Şifresi’nin teoloji, sanat ve gizli örgütler hakkında ileri sürdüğü yeni fikirleri tarihsel verilere dayanarak titizlikle cevaplamaktadır Tarih bilgimizi kurgusal romanlara dayandırmamalıyız Tarihsel teolojinin gelişiminde uzman olan Fikret Böcek, Panzehir’in ikinci kısmında Kutsal Kitap’ın tarihine ve kökenlerine ışık tutarak Tevrat’ın ve İncil’in tarihsel gelişimini ve bir araya getirilişini de anlatıyor Bu kitabı okuyanlar, Yahudi ve Hıristiyan kaynakların tarihsel gelişimini ve nasıl bir araya getirildiğini çok daha iyi anlayacaklar Ben Yeni Antlaşma profesörü olarak neyin gerçek tarih, neyin kurgusal tarih olduğunu görebiliyorum Panzehir kitabı gerçek tarihi anlatıyor Kilise’nin Da Vinci Şifresi’yle ilgili düşüncelerini mi merak ediyorsunuz? PANZEHİR’i okuyun ve öğrenin… Çünkü sizi düşündürecek şeyler var bu kitapta! Prof Dr Darrell L Bock “Da Vinci Şifresi’nin Kırılması” kitabının yazarı Dallas Theological Seminary (Dallas İlahiyat Fakültesi) Yeni Antlaşma Anabilim Dalı YAZAR HAKKINDA: Yazar, 1971 İstanbul doğumludur Edirne Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiştir Daha sonra ABD’de Westminster Theological Seminary’de (Westminster İlahiyat Fakültesi) Hıristiyan teolojisi üzerine eğitim almıştır Hıristiyan teolojisinin tarihsel ve felsefi gelişimi üzerine ABD’deki çeşitli okullarda ders veren Fikret Böcek, eski Princeton ekolüne ait, Kalvinist bir Protestandır Evli ve dört çocuk babası olan yazar, İzmir Karşıyaka’da yaşamaktadır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
10,51 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com