Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düsturları, siyasi, türklerin

Türklerin Siyasi Düsturları

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ricaut 1600''lü yılların ikinci yarısında, çeşitli sebeplerle İstanbul''a gelmiş bir İngiliz Elçilik görevi sebebiyle İstanbul dışında da Osmanlı İmparatorluğu''na ait çeşitli yerlere giden, her kademeden devlet görevlisi ile münasebetleri olan Ricaut, gözlemlerini ve üçüncü şahıslardan elde ettiği bilgilere dayalı olarak yaptığı analizleri "Türklerin Siyasi Düsturları" adıyla kitaplaştırmıştır

Bu kitapta, din, ordu, devlet yönetimi, devlet adamları, saray, Osmanlı tarihine damgasını vuran çeşitli olaylar ve kurumlar konusunda, bir yabancının gözüyle ilginç değerlendirmeler var

Kitabın, özellikle dinle ilgili bölümleri bir Hristiyanın, hem de iyi bir Hristiyanın bakış açısı ile yazılmıştır Buna rağmen, kitapta genel olarak anlatılan hususlar, 17 yüzyıl Osmanlı devlet ve yönetim yapısı ile söz konusu dönemin toplum hayatına ilişkin orijinal tespitleri de içermektedir

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
8,93 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com