Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskı, dil, önce, özel

Önce Dil (özel Baskı)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Önce Dil (özel Baskı)

Önce Dil (özel Baskı)

KONFÜÇYÜS''e sordular: Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsaydınız yapacağınız ilk iş ne olurdu?
Büyük düşünür şöyle yanıtladı:
“Hiç kuşkusuz, dili gözden geçirmekle işe başlardım Dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatamaz Düşünce iyi anlatılamazsa, yapılması gereken şeyler iyi yapılamaz Ödevler gereği gibi yapılamazsa, töre ve kültür bozulur Töre ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar Adalet yoldan çıkarsa şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez İşte bunun içindir ki, hiçbir şey dil kadar önemli değildir

Sözünü bilen kişinin, yüzünü ak ede bir söz;
Sözünü pişir diyenin, işini sağ ede bir söz
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı;
Söz ola ağulu aşı, bal ile yağ ede bir söz
Kişi bile söz demini, demeye sözün kemini;
Bu cihan cehennemini, düzelte bir güzel söz
Yûnûs EMRE

ANKA
Ömrümce kendimi hep sözde buldum;
Söz cehennemdi yandım kavruldum
Yeniden doğdum kendi külümden,
Ben Anka''ydım konuşuldum…
Metin ALTIOK

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
3,65 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com