Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değildir, hayat, sadece

Hayat Sadece " Ben " Demek Değildir !

Eski 06-07-2007   #1
[KAPLAN]

Hayat Sadece " Ben " Demek Değildir !

Final

Yıllar önce, Seattle’ da düzenlenen Engelliler olimpiyatında, sıra 100 metre finallerine gelmişti Finale kalan 9 yarışmacıdan her biri ya fiziksel açıdan engelliydi yahut zihinsel açıdan

Yarışmacılar, başlama çizgisindeki yerlerini aldılar ve başlama işareti verilir verilmez var güçleriyle ileri atıldılar Hiçbiri, atletizm yarışmalarında görmeye alışık olduğumuz türden bir hamle gerçekleştiremedi elbette Ama hepsi de bu yarışı kazanmaya istekliydi ve yapabildikleri en iyi koşuyu yapmaya çalışıyorlardı

Biri hariç!

O, daha ilk birkaç metrede tökezleyip yere yuvarlanmış, dengesini koruyamadığı için yerde iki takla atmış, sonra da hüngür hüngür ağlamaya başlamıştı

O kadar yüksek sesle ağlıyordu ki, öndeki 8 yarışmacı da onun hıçkırıklarını işitip önce yavaşladılar, sonra da bitiş çizgisine doğru koşmayı bırakıp yerdeki bu sakat gencin yardımına koştular içlerinden biri, Down Sendromu’ndan muzdarip bir kızcağız eğildi, gözyaşları içinde yerde oturan genci öptü ve elinden tutup onu kaldırmaya çalıştı Diğerleri de yardımcı oldular kendisine, Sonra,dokuz yarışmacı elele tutuşup bitiş çizgisine doğru beraberce koşmaya başladılar

Yarış pistindeki bu tablo karşısında bütün stadyum ayağa kalkmıştı Seyirciler dokuz yarışmacıyı da ayakta alkışlıyor, kimisi de bir duygu seli içerisinde, gözyaşlarını silmeye çalışıyordu Alkışlar, yarışmacılar elele bitiş çizgisini geçtikten sonra dahi bitmek bilmedi

O gün o stadyumda bulunanlar bu olayın hala anlatırlar Zira o an hayatları boyunca unutamayacakları bir şey öğrenmişlerdir Hayatta gerçekten değerli olan, her halükarda kazanıp birinci olmak değildir, başkalarının da kazanmasına yardım etmek çok daha değerlidir Bu, bizi bir derece yavaşlatsa, hatta yürüdüğümüz istikameti bir parça değiştirmemizi gerekli kılsa bile…

Kaynak : Rehber Dershaneleri, Başarı Öyküleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-08-2007   #2
Ergenekon

"başkalarının da kazanmasına yardım etmek çok daha değerlidir "
Çok güzel bir yazı ve müthiş bir final, elinize sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com