Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyeti’nin, kuruluşu, türkiye

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu (1923-1924)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye Cumhuriyeti''nin kuruluşunun, genellikle iki zıt biçimde açıklanmasına alışığız Bir uçta, Mustafa Kemal''in Cumhuriyet''i yıllarca bir "milli sır" olarak sakladıktan sonra "bize armağan ettiği" destanı yer alır Diğer uçta ise, Cumhuriyet''in tamamen "tepeden inme" bir dayatma olduğunu anlatan muhafazakar-İslamcı muhalif anlatı Aslında, aynı mantığa dayanan iki anlatı Faruk Alpkaya''nın kitabı, bu iki yaklaşımın dışına çıkarak, Cumhuriyet''in gerçekten nasıl kurulduğunu bütün ayrıntısıyla ortaya koyuyor Cumhuriyet''in ilan, Hilafet''in ilga ve Teşkilat-ı Esasiye Kanunu''nun kabul edildiği 9 aylık dönemin adım adım bütün gelişmelerini inceliyor Bu dönemde, "milli sır" ve "tepeden inme cumhuriyet" anlatılarının hilafına, Cumhuriyet fikri ve biçimi üzerinde etraflı bir kamusal tartışmanın yürütüldüğünü de gösteriyor Dolayısıyla, Cumhuriyet''e verilen tarihsel biçimin, muhtemel siyasal mücadele seçeneklerinden bir olduğu ortaya çıkıyor Kısacası, Türkiye Cumhuriyeti''nin kuruluşu hakkında belki de ilk defa bütünlüklü tarihsel bir incelemeyle karşı karşıyayız

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
20,23 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com