Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağa’nın, akmayan, gözyaşları

Ağa’nın Akmayan Gözyaşları

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneydoğu’nun, Urfa’nın kumalar arası mücadelenin, ağalık düzeninin, feodal ilişkilerin, sermaye değişiminin, toplum gelişiminin romanıdır

“Yarabbim! Ben ne suç işledim? Ne suç işledim de beni bu kadar cezalandırdın?
Hayatımda bir kere sevdim onu benden aldın! Baba sevgisi görmeden büyüdüm Babam gibi gördüğüm ağabeyimi aldın! Bir çocuğum olsun istedim, onu elimden aldın! Bana öyle bir ana verdin ki kin ve nefret dolu! Yaşamıma o son verecek! Neydi günahım Allah’ım!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gayrı-resmi tarihini içeren “Ağa’nın Akmayan Gözyaşları”nda İzol, II Abdülhamit döneminden başlayarak 1980’lere kadar uzanan bir süreçte, aşiret ilişkilerini, kadınlar arası rekabeti, kan davasını ve çıkar çatışmalarını yalın bir dil ve adeta sinematografik bir görüntülemeyle sunuyor
İzol bu kitapta, Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşundan, Türkiye’nin sağ ve sol olarak iki kampa bölündüğü döneme kadar geniş bir kronolojinin tahlili, insan ilişkilerinin aynı dönemde aldığı yolu anlatıyor
Duyarlı bir sanatçının gözlemleriyle, insanın en çıplak hırslarını ve toplumun en yalın gerçeklerini derlemesini bilen İzol, ağlayan bir coğrafyanın fotoğrafını çekmeyi başarıyor
“Ağa’nın Akmayan Gözyaşları”, Güneydoğu’nun, Urfa’nın kumalar arası mücadelenin, ağalık düzeninin, feodal ilişkilerin, sermaye değişiminin, toplum gelişiminin romanıdır
Bedir ile Sezen’in, Teyar ile Melike’nin, Keje ile Bozan’ın romanıdır
Ama her şeyden önce Bedir’i önce yoldan, sonra insanlıktan çıkaran olayların romanıdır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
16,72 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com