Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleviliğin, tarihi, yazılmayan

Aleviliğin Yazılmayan Tarihi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Son yüzyılda Alevîliği yazanlar, hep Alevîliğin öz kaynakları olmadığını ifade etmiş ve onun gerçeğini, özünü yok saymıştır Farklı uluslara ve ırklara ait hurafelerin bir yansıması olarak kabul edilen Alevîlik, hep İslâm dışına itilmiş; inanç ve gelenekleri, mitolojik söylemlere boğularak başkalaştırılmaya çalışılmıştır İnsanımızın, özellikle de gençlerimizin akıllarını bulandırma, bu çalışmaların temel hedefi olmuştur Günümüzde insanlar, Alevîliğin temel kaynakları konusunda karmaşıklığa düşer olmuş, Alevîliği nerede öğrenmeleri gerektiğini şaşırmış, sürekleri hakkında şüpheye düşmüşlerdir Şaşkınlık, toplumumuzun büyük bir kısmına musallat olmuştur

Çok emek verilerek hazırlanmış olan bu çalışma Konu hakkında yeni bir çığır açmaya, insanları Alevîliğin gerçeğine taşımaya namzettir Yazar, bu kıymetli eseri sayesinde Alevîlik hususunda insanların yönünü çevireceği doğru menzili sunmuş bulunmaktadır

Kitabın herkesin okuması gereken bir kaynak kitap olduğu kanısındayım Konuların tasnifine ve işleyişine hayran kaldım Bu bakımdan çalışmanın “Alevîliğin Elkitabı” olarak vasfetmenin daha doğru olacağı kanaatini taşıyorum

İsmail BAKİ
Alevî Mürebbisi

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
8,11 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com