Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başında, birinci, eğitim, milli, sistemi, türk, yirmi, yüzyılın

Yirmi Birinci Yüzyılın Başında Türk Milli Eğitim Sistemi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya genelinde eğitim için yapılan toplam harcama tahminen üç trilyon dolar olup, yükseköğretim için yapılan yıllık harcama tahminen bir trilyon doların üzerindedir Bir yandan hızla artan talep, diğer yandan ileri teknolojiler sayesinde bilgiye erişimin kolaylaşması ve "uluslararası beceriler" kazanmanın istihdam için büyük avantajlar sağlaması, yıllık cirosu muhtemelen yüz milyar doları aşan bir "uluslararası yükseköğretim alanı/pazarı" yaratmıştır Dünyanın önde gelen devlet üniversiteleri ve kâr amacı gütmeyen özel üniversiteleri dahi, yükseköğretime olan talebin yüksek olduğu ülkelerde şubeler açmaktadırKamu kurumu-özel kurum diye bir ayırım artık anlamını büyük ölçüde kaybetmiştir Bunun yerini kâr amaçlı yükseköğretim kurumu-kâr amacı gütmeyen yükseköğretim kurumu şeklindeki ayırım almaktadırÖzetle, yükseköğretim artık bir tür "küresel girişim" niteliğine bürünmüştür Bu alanda, iyi öğrenciler, iyi öğretim üyeleri ve mali kaynaklar için büyük bir rekabet vardır; rekabetin ölçeği ise tüm yeryüzüdürKüresel bilgi ekonomisi Türkiye için hem fırsat hem de tehditlerle doludur Genç nüfusu hızla artan ülkemizde, devletin en üst düzeyinden başlayarak, eğitimle görevi icabı ilgili ve eğitime ilgi duyan her kişi, saplantılarından arınarak yükseköğretimle ilgili gerçekleri görmeli ve bilgi eksikliklerini hızla gidererek, Türk milli eğitim sisteminin ve Türk yükseköğretiminin önünü açacak düzenlemelerin yapılmasına katkıda bulunmalıdır Prof Dr Kemal Gürüz''ün dünyada mevcut eğitim sistemlerini karşılaştırmalı olarak ve ayrıntılarıyla incelediği bu yapıtı, fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmanın ve tehditleri fırsata dönüştürmenin yollarını sorguluyor Türkiye''de eğitimde ve özellikle yükseköğretimde ihtiyaç duyulan köklü anlayış ve yaklaşım değişikliklerini tartışıyor (Tanıtım Bülteninden)

160x230

Ciltsiz

2 Hamur

Çevirmen : -

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
21,10 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com