Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekaterina, gamova, gamovanın, hakkında, hayatı, kimdir

Ekaterina Gamova Kimdir? Ekaterina Gamova'nın Hayatı - Ekaterina Gamova Hakkında

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ekaterina Gamova Kimdir? Ekaterina Gamova'nın Hayatı - Ekaterina Gamova Hakkında

Tam adı Ekaterina Aleksandrovna Gamova’dır Gamova Rusya’nın Çelyabinsk şehrinde dünyaya gelmiştir 17 Ekim 1980 tarihinde doğan Gamova, 1989 yılında voleybol hayatına adım atmıştır Voleybol sporuna yönelmesindeki en büyük etkenlerden birisi teyzesi Lyubov Gamova’dır Henüz daha dokuz yaşındayken kendi kent takımı Çelyabinski ile çalışmalarına başlamıştır Bu yıllarda ona yardım eden antrenörü ise teyzesidir 1994 yılında Metar takımında oynamaya başladı ve 4 sene sonra Uraloçka ile sahaya çıkmaya başladı Henüz 19 yaşındayken Rus Milli Takımında yer aldı
Rus Milli Takımındaki ilk seneside bir Avrupa Şampiyonası bir de World Grand Prix Şampiyonluğu yaşadı Bunun yanı sıra Rus Milli Takımı ile birlikte 3 turnuva şamiyonluğu daha kazandı
1999-2009 yılları arasındaki 10 yıllık süreçte Rus Milli Takımı ve Kendi oynadığı takımlar ile birlikte 5 turnuva birinciliği, 8 turnuva ikinciliği, 4 turnuva üçüncülüğü yaşadı
Bireysel olarak bu 10 senede girmiş olduğu turnuvalarda;
  • 6 defa en iyi skorer
  • 3 defa en iyi blokör
  • 2 defa en iyi servis
ödülü olmak üzere her sene en az 1 tane kişisel ödül olarak toplamda 11 tane ödül kazanmıştır

Gamova 2009 senesinde Fenerbahçe Acıbadem’e gelerek takımda iyi bir performans sergiledi ve Fenerbahçe Acıbadem Voleybol takımı ile birlikte Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinciliği yaşadı Turnuvada en iyi skorer ödülünü de alan Gamova, Fenerbahçe Acıbadem takımının liderlik vasfını taşıyan ender oyuncularından birisi
Boyu 202 cm olan Gamova, çift elle bloğa yükseldiğinde 310 cm ye kadar çıkabiliyor, smaç yüksekliği ise bir hayli şaşırtıcı, smaç vururken 321 cm e kadar çıkabilen Gamova bu özelliği sayesinde bir çok bloğa takılmadan sayıyı takımına kazandırabiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com