|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, bölümesi, bölümlerini, çiceğin, gösteren, resimler, resimli, varmıdır |
![]() |
Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır?Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır? Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçeğin Bölümlerini Gösteren Resimler - Çiçeğin Bölümesi Resimli Anlatım Varmıdır?Çiçek ve Bölümleri Çiçek, tohumlar vasıtasıyla yeni bireylerin oluşmasını ve bitkinin devamını sağlayan bitkinin üreme organıdır ![]() Tam bir çiçekte; çiçek sapı, çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organlar vardır ![]() ![]() Çanak yaprak: Genelde yeşil renklidir ![]() ![]() ![]() Taç yaprak: Çiçeğin renkli ve kokulu kısmıdır ![]() ![]() Erkek organ: İpçik denilen bir sap ile başçık denilen şişkin bir kısımdan meydana gelmiştir ![]() ![]() ![]() Dişi organ: Yumurtalık, dişicik borusu ve tepecik olmak üzere üç kısımdan oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() Erkek ve dişi organı bir arada bulunduran bitkilere “bir evcikli” , erkek ve dişi organları ayrı bulunduran bitkilere de “iki evcikli” bitki denir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|