Prof. Dr. Sinsi
|
Vitamin Ve Mineral Kaynakları Nelerdir? Vitamin Ve Mineral Kaynakları Hangileridir?
Vitamin Ve Mineral Kaynakları Nelerdir? Vitamin ve mineral kaynakları Hangileridir?
Vitamin Ve Mineral Kaynakları Nelerdir? Vitamin ve mineral kaynakları Hangileridir?
Vitamin ve mineral kaynakları
Doç Dr İnanç, bu vitamin ve minerallerin hangi besinlerde bulunduğuyla ilgili şu bilgiyi verdi:
"Hayvansal kaynaklı besinler ve kayısı, havuç, şeftali, kırmızı biber, domates, brokoli, ıspanakta A vitamini; güneş ışınları, balık yağı ve tereyağında D vitamini; yağlı tohumlar, soya fasulyesi ve kuru baklagillerde E vitamini; koyu yeşil yapraklı sebzeler, taze meyveler, buğday ve peynirde K vitamini, turunçgiller, çilek, yeşil biber, domates, brokoli ve kuşburnunda C vitamini; kahverengi pirinç, bulgur, karaciğer, et, balık, süt ve kuru baklagillerde B1 vitamini; peynir, yumurta sarısı, balık, yoğurt, taze yeşil yapraklı sebzeler ve mantarda B2 vitamini; tavuk, sığır eti, balık, yumurta, süt, muz ve patateste B6 vitamini; kuzu ve sığır böbreği, balık, yumurta ve soya ürünlerinde B12 vitamini bulunur
Minerallerden kalsiyum; süt ve süt ürünleri, ıspanak, brokoli, badem, kuşkonmaz ve susamda, fosfor; süt ve süt ürünleri, etler, tohumlar, sert kabuklu meyveler, ayçiçeği ve kabak çekirdeğinde, demir; etler, kuru baklagiller, kayısı, kuru erik ve kuru üzümde, çinko; etler, yağlı tohumlar, süt ve ürünleri, bira mayası ve soya fasulyesinde, magnezyum; badem, ceviz, fındık, kuru fasulye, soya fasulyesi filizinde, iyot; iyotlu tuz, deniz ürünleri, ıspanak, sarımsak ve şalgam "
|