Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, hikayesi, kar, kınalı, türküsünün

Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında Bilgi

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında Bilgi

Kınalı Kar

Kınalı kar, kınalı kar
Sende büyük bir ahım var
Gelinlerin güveylerin
Kavuşmaz mı yüce dağlar

Ötelerde bak bir köy var
Güneşi az eksik bahar
Ayırmışlar seni beni
Unuttun mu köyünü yar?

Göğe doğru avcum kanar
Duam sana alma nazar
Sensiz geçen günlerime
Hasret ektim azar azar

Kınalı kar, kınalı kar
Sende büyük bir ahım var
Gelinlerin güveylerin
Kavuşmaz mı yüce dağlar

Nar çiçeğim, masal yüzlüm
Teni gonca kömür gözlüm
Kınam karda bitecekse
Varsın alsın beni ölüm

Göğe doğru avcum kanar
Duam sana alma nazar
Sensiz geçen günlerime
Hasret ektim azar azar

Ali diye bir oğlan varmış zamanındaSavaş patlak vermeden evvel gönül vermiş bir güzele, evlenmiş ve evliliğinin daha kırkı çıkmadan askere çağrılıvermişAli sevdiğini anası ile bir başına bırakıvermiş ve askere gitmişAli askere gitmesinden epey bir süre geçmesinden sonra savaşın bittiği haberi gelmiş köye Ali nin anası ile sevdiği mutluluk sarhoşu olmuşlarAli nin içinde bulunduğu grubun şehre dönüş tarihi belli olmuş bunun üzerine anası ve karısı başlamışlar hazırlığaVe o gün geldiğinde anası demişki:

"Kızım ben gidip tren istasyonunda bekleyeyim oğlumu sende hazırlıkları tamamla evde" deyip tren istasyonun yolunu sabahın köründe tutmuşAnası başlamış beklemeyeBir tren gelir biri gider ve oğlan gelmezmişAnası hava kararıncaya kadar beklemiş ve oğlan gelmemişUmudunu kesen ana evin yolunu tutmuş
Eve geldiğinde gelinin odasında sesler geldiğini duyup kapıya yanaştığında içerde bir erkek olduğunu anlarBizim Anadolunun anası namusunu kirli bırakırmı içerden tüfeği kaptığı gibi odaya dalıverir ve yorgana doğru boşaltır mermileriOrtalık kan gölüne dönmüştürO arada yorgan sıyrılıverir yatağın üstündenBirde ne görsün iki yıldır askerde olan oğulcuğu ile ona gözü gibi bakan gelini yatağın içersindedirMeğersem anası istasyonda beklerken görememiştir oğlunu, oğlanda koştura koştura eve gitmiş ve sevdiceğini yalnız bulunca dayanamamıştırBundan sonra ana az olan aklını da yitirip yollara düşer ağzında bir türkü;

Kırmızı Gül Demet Demet

Kırmızı Gül Demet Demet

Kırmızı gül demet demet
Sevda değil bir alamet
Gitti gelmez o muhannet
Şol revanda balam kaldı

Kırmızı gül her dem olsa
Yaralara merhem olsa
Ol tabipten derman gelse
Şol revanda balam kaldı

Kırmızı gülün hazanı
Ağaçlar döker gazeli
Kara yağızın güzeli
Şol revanda balam kaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com