|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
giyim, ispanyada, kıyafetler, nasıldır |
![]() |
İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır?İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır? İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanya'da Giyim Nasıldır? İspanya'da Kıyafetler Nasıldır?Barselona Büyüsü | (İspanya > Barcelona) Kategorisi: Kültür/Sanat | Gezi Tarihi: 05 Aralık 2006 Salı Barselona’ya giderken önümdeki dört günü nasıl kullanacağımı planlamıştım ![]() ![]() Barselona’da ne arıyorsanız bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Ben Barcelona’yı 6 ana başlık altında inceleceğim; - Ünlü mimarları Antoni Gaudi’nin eserleri ( La Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Bogllo, Casa Amatllar, Casa Lloe Morera, Park Guell ) - Montjuic Bölgesi ( Katalunya Ulusal Sanat Müzesi - MNAC, Miro Müzesi, Olimpiyat Köyü, Katalunya Arkeoloji Müzesi, Botanik Bahçesi, Askeri Müze, Caixaforum - fuar merkezi ) - Rıhtım Bölgesi ( Kolomb anıtı, Denizcilik Müzesi, Las Ramblas caddesi, Cera ( Wax ) Müzesi, Katalunya Tarihi Müzesi, Barceloneta, Akvaryum, Maremagnum, Katalunya meydanı ) - Barri Gotic Bölgesi ( Sue Katedrali ve çevresi, Frederic Mares Müzesi, Palau de la Musica Catalana Rei Sarayı, Sant Jaume Sarayı, Santa Maria del Pi Kilisesi, Calcat Müzesi, Diocesa Müzesi) - La Ribera Bölgesi ( Picasso Müzesi, tekstil Müzesi, Çikolata Müzesi, Santa Maria Del Mar Kilisesi, Ciutadella Parkı, Zooloji Müzesi, Modern Sanat Müzesi, Jeoloji Müzesi, Hayvanat bahçesi ) - Girona ( Katedral ve çarşı ) / Figueres ( Dali Müzesi ) Antoni Gaudi’nin eserleri; La Sagrada Familia : Antoni Gaudi’nin 1891′de inşasına başladığı La Sagrada Familia’nın projesini şu an bir konsorsiyum yürütüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Casa Mila ( La Pedrera ): Gaudi’nin 1912′de tamamladığı ve işadamı Pere Mila i Camps’ın siparişi üzerine inşa ettiği bu sekiz katlı apartman dairelerinden ve büyük bir avludan oluşan binasının giriş iki katı sanat galeri olarak kullanılıyor ( Şansıma en sevdigim Hollandalı ressam Rembrandt’ın 400 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Casa Batllo : Gaudi’ye tekstilci Josep Batllo’nun ailesi için sipariş ettği ve 1906′da bitirilen Casa Batllo Gaudi’nin bence Katalan modernizmini günlük hayata en güzel yansıttığı eseri ![]() ![]() ![]() Casa Amatller : Josep Puig i Cadafalch tarafından 1900 yılında bitirilen bina Casa Batllo’nun yanında ve Gaudi’nin çizgisinden o kadar farklı ki, iki binanın önünde durup “nasıl yani?” diye kendi kendinize soruyorsunuz ![]() Park Guell : Montjuic Bölgesi; Olimpiyat Köyü : 1992 Barselona Olimpiyatları şehre yeni bir nefes ve büyük değişiklikler getirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Botanik Bahçesi : 1992 Barselona Olimpiyatları için dünyanın farklı bölgelerinden yüzlerce değişik bitki getirilerek Montjuic’un denize bakan yüzü ilginç bir Botanik Bahçesi haline dönüştürülmüş ![]() Miro Müzesi : Sabah 10:00’da açılan müzeye bu saatte gitmemin faydasını çıkıştaki sırayı görünce anladım ![]() Caixaforum: Barselona’nın tarihi binalar içine kurulmuş fuar alanı olan Caixaforum’da meraklısı için Otomobil Fuarı vardı ![]() ![]() Katalunya Ulusal Sanat Müzesi ( MNAC ): Floransa’daki Uffizi’nin daha büyük, kapsamı geniş ve yorucu bir versiyonu olan müzeyi gezmem 4,5 saatimi aldı ![]() ![]() ![]() Askeri Müze : Montjuic’un en tepesinde ve teleferikle ulaşılması tavsiye edilen müzeye zaman darlığından gidemedim ![]() Katalunya Arkeoloji Müzesi : Maalesef bu müzeyi de gezecek vakdim olmadı Rıhtım Bölgesi; Kolomb anıtı : Las Ramblas caddesinin sonunda ( sahil tarafı ) Kolomb anıtı 60 metre yüksekliğinde ve Colomb heykelinin parmağı ile işaret ettiği yön Amerika ![]() ![]() Denizcilik Müzesi : Çok etkileyici olan Denizcilik Müzesinin içindeki gerçek boyutlardaki kadırgayı incelerken kulağınızdaki audio rehber size Osmanlı İmparatorluğu ile Avrupa donanmasının arasındaki tarihteki son kadırgalar ( toplam 400 kadırga savaşmış ) savaşını anlatıyor ![]() ![]() ![]() Las Ramblas caddesi : Bizim İstiklal caddemizin üzerinde trafik akışı olan geniş versiyonu diyebileceğimiz Las Ramblas caddesinde tezgahlarda hediyelik eşyalar, çiçek vs ![]() ![]() ![]() Cera (Wax) Müzesi : Las Ramblas caddesinin sahil tarafında yer alan müzeyi de gezecek vakdim olmadı Katalunya Tarihi Müzesi : Gezerken en çok eğlendiğim müze oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akvaryum : Genelde çoğunluğun ilk dolaştığı yer olan Akvaryum’a ben gitmedim ![]() ![]() Kont Eusebi Guell 1900 yılında Gaudi’ye Barselona’nın Kel Tepe olarak adlandırılan bölgesine bir park ve içinde 60 tane çok özel villa yapması üzerine sipariş veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Barceloneta : Yazın geniş plajın turistlerin ve Barselona’nın yerlilerini akınına uğradığı belli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katalunya Meydanı : Las Rambles’ın şehir merkezi tarafı Katalunya Meydanına açılıyor ![]() ![]() ![]() Barri Gotic Bölgesi; Eski Barselona’nın ticaret, din ve ekonomisinin merkezi olan Barri Gotic’te çok dar sokaklardan dolayı aradığınız yerleri ancak şans eseri bulabiliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Sue Katedrali ve çevresi : Barri Gotic bölgesinin merkezinde yer alan katedralin bulunduğu yer 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Frederic Mares Müzesi : İspanya’nın en önemli koleksiyoncusu Frederic Mares’in dinsel, Roma ve Rönesans dönemine ait parçalarının sergilendiği müzenin binası “Verger” eskiden baronların sarayı olarak kullanılıyormuş ![]() Rei Sarayı : Dar sokaklar arasında dolanırken özellikle aramadığım ve maalesef şans eseri bile olsa bulamadığım bir başka yapı ![]() ![]() ![]() Palau de la Musica Catalana: Tam “hah sonunda kayboldun” derken karşıma en çok görmek istediğim Palau de la Musica Catalana çıktı ![]() ![]() ![]() Sant Jaume Sarayı : Bulunması kolay ve aktif olarak kullanımdaki Katalan devlet binası ![]() ![]() ![]() Santa Maria del Pi Kilisesi: 1300’lerde yapılan tipik Katalan Gotik mimarisi örneği olan kilise Sue Katedrali’nin bir küçüğü ![]() ![]() ![]() ![]() Calcat Müzesi: Ayakkabı müzesi ![]() Dıocesa Müzesi : Roma döneminden kalma duvar ve su yollarını bina içinde koruyarak çok ilginç bir sergi-eğitim merkezi yapmışlar ![]() ![]() ![]() La Ribera Bölgesi ; Şehrin en az gezebildiğim bölgesi ![]() ![]() ![]() Picasso Müzesi : La Ribera bölgesinde adam akıllı tek gezebildiğim yer Picasso Müzesi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekstil Müzesi : Picasso Müzesinin kapı komşusu ama gezmedim ![]() Çikolata Müzesi : Gezmedim Santa Maria Del Mar Kilisesi : Katalan Gotik mimarisinin bir başka güzel örneği ![]() ![]() ![]() Ciutadella Parkı : Aşağıda yazdığım bütün müzeleri içinde barındıran şehrin en büyük parkı 1888 Evrensel Fuarı için yapılmış ![]() Zooloji Müzesi : Ciutadella Parkı içindeki Müzeye girdiğinizde kendinizi adeta 19 ![]() ![]() ![]() Modern Sanat Müzesi : Ciutadella Parkı içinde yer alan müzede 1800-1930 tarihleri arasından eserlerin yer alıyormuş ![]() Jeoloji Müzesi : İspanyanın en büyük jeolojik koleksiyonunu, granit, kuartz ve radyoaktif taşları, çok çeşitli fosilleri görebiliyormuşsunuz ![]() Hayvanat bahçesi : Ciutadella parkının 32 dönümünü kaplayan Hayvanat Bahçesinde 400’ün üzerinde çeşit varmış ![]() Ayrıca şehrin farklı yerlerine dağılmış ve gezemediğim birçok farklı müze ve tarihi eser de vardı : Parfüm Müzesi, Barselona Futbol Takımının Müzesi, Seramik Müzesi ( Palau Reial de Pedralbes ), Kolomb Müzesi, Fen Müzesi, Pedralbes Manastırı, Liceu Tiyatrosu,…… ![]() ![]() Girona - Figuras Girona : Katalunya’nın minyatür Venedik’i olarak kabul ediliyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Figuras - Dali Müzesi : Figuras en koyu Katalanların yaşadığı ve Salvador Dali’nin doğduğu kasaba Girona’dan yarım saat uzaklıkta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEME Tapas: Kalınca bir dilim ekmeğe buzdolabnızdaki kahvaltı veya sandviç malzemelerini kafanıza göre üstüste dizin ![]() ![]() ![]() Paella : Pirinç, tercihen safranla , içinde de bol deniz mahsulleri ( ahtapot, karides, jumbo karides, midye vs ) ile özel bakırdan pişirme kabında geliyor ![]() ![]() ![]() Tortilla espanyola ; patatesli omlet, kahvaltıda güzel oluyor doğrusu ![]() Bunuelos: Bizim tulumba tatlısının ince ve bayağı uzuncasını kızartıp bolca şurupluyorlar ve bazen çikolata bazen de krema ile içini dolduruyorlar ![]() Bunlar benim denediklerim ama daha birçok pirinç, patates, sarmısak kullanılarak yapılan etli, sebzeli , balıklı özel yemekleri var ![]() İÇME : Şarap : Benim İspanya’dan tek getirdiğim şey bolca şarap oldu ![]() ![]() Rioja : İspanya’nın yöresel siyah üzümleri ‘tempranillo’ düşük aside oranına, orta derecede alkole sahip ve çok koyu renkli ![]() ![]() ![]() Cava : Şişede fermante edilen Cava özünde fransız methodları ile üretilen bir köpüklü şarap ![]() ![]() ![]() ![]() Santgria: İdeal yaz içeceği olarak tüketilen Santgria’nın ana malzemeleri kırmızı(belki roze) şarap, bol buz ve tercihen portakal dilimleri, ananas suyu,likör ve toz şeker ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|