|
|
Konu Araçları |
bıldırcın, faydaları, tüketmeli, yararları, yumurtasını, yumurtasının |
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Ve Yararları Bıldırcın Yumurtasını Nasıl Tüketmeli |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Ve Yararları Bıldırcın Yumurtasını Nasıl TüketmeliBıldırcın Yumurtasının Faydaları Ve Yararları Bıldırcın yumurtasını nasıl tüketmeli Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Ve Yararları Bıldırcın yumurtasını nasıl tüketmeli merhaba, bıldırcın yumurtası yada herhangi bir yumurta çiğ tüketilmez çünkü sindirilmesi çok çok zorlaşır,bıldırcın yumurtası diğer yumurtalarda olduğu gibi katı gıdaya geçmiş bebekler ve tüm yetişkinlerde kullanılabilir,diğer yumurtalardaki protein değerinin çok çok üstünde olduğu ve yüksek B vitamini içerdiği için bulunmaz bir nimettir ancak alerji yapma ihtimali vardırbebekler,çocuklar ve vücut geliştirme sporu yapanlar gece yatmadan hemen önce haşlanmış olarak 1-3 adet tüketebilirler ancak çok önemli ve gizlenen bir gerçek vardır; yatmadan en az 4 saat önce süt ve süt ürünlerini tüketmemiş olmanız gerekiyor,süt ve benzeri ürünler uykuya dakdıktan yaklaşık 2 saat sonra salgılanan büyüme hormonunu baskılarçiğ tükettiğinizde kolesterol seviyenizi arttırır,içindeki b vitamini ve proteini %55 oranında zaltır,hazmı zorlaşıren doğru pişirme şekli normal suda haşlamaya başlayıp su kaynadıktan en fazla 3 dk sonra hemen soğutmanızdırsağlıklı günler diliyorum Dr O C Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları bldrcnjpg Bıldırcın yumurtası protein deposu Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti: “Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur” Protein Açlığına Bıldırcın Yumurtası Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek, “Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir” diye konuştu Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi
|
|